ARTIEST: Johnny's Landing

Uit: Den Haag - Nederland

Drums, gitaren en zang: de heilige drie eenheid als we de leden van Johnny’s Landing mogen geloven. Muziek draait niet om overdreven gedrag en al helemaal niet om overheersende effectpedalen: muziek draait om hard werken en het creëren van goede songs. De houten studio in de tuin van het ouderlijk huis van de zangeres vormt voor de bandleden het ideale toevluchtsoord. In deze ruimte worden de krachten gebundeld om een perfecte sound te creëren.
Drummer Taco en zangeres/gitarist Dominique leerden elkaar kennen terwijl Taco nog voor zijn vorige band ‘De Nieuwe Vrolijkheid’ speelde, die onlangs meerdere malen de publiciteit haalde. Dominique had zich tot dan toe voornamelijk op het singer-songwriter gebied bewogen, maar zij vond het hoog tijd worden om een nieuwe, goede rock‘n’ roll band te vormen. Taco was hier wel voor in, en het zoeken bleef naar een bassist met hetzelfde ideaal.
In 2005 werd een jamsessie georganiseerd met Jimmy als potentiële kandidaat. Deze bassist had tot dan toe zijn kunsten vertoond in een aantal bands met verschillende stijlen. Hij was in eerste instantie op zoek naar iets ‘harders’, iets waar het bestaande singer-songwriter materiaal zich niet voor leende. Met de jamsessie bleef de oplossing uit. In 2006 bleek een tweede sessie een schot in de roos. Een nieuwe start in de vorm van nieuwe samen geschreven songs leek de uitweg: de toekomstige leden waren gemotiveerd en het materiaal leek zichzelf te creëren. Een nieuwe rock‘n’roll band was geboren.
In november 2006 waagde de band zich aan hun eerste studio opnamen in deze formatie in de Tividor Fabriek bij Detlef Villerius, een goed vriend van Henk Koorn, bij wie een deel van de band eerder had opgenomen voor andere projecten. Het resultaat oogstte veel lof onder de luisteraars en motiveerde de band zich klaar te stomen om te gaan optreden. 2006 stond in het teken van oefenen: 2007 staat in het teken van optreden.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Johnny's Landing. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Johnny's Landing NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: