Nadara Gypsy Wedding Band

De sprankelende schoonheid en de opzwepende kracht van de zigeunse liederen en melodieën uit Transsylvanië zijn gebundeld door acht muzikanten die het erfgoed van hun voorouders voortzetten en daarnaast een nieuwe kijk op de regionale volksmuziek presenteren. NADARA is geboren in 2001 in een klein Transsylvaans dorp (Szászcsávás, of Ceuas), uit de ontmoeting tussen Alexandra Beaujard, een rondtrekkende Franse zangeres en accordeoniste (Luminitsa in Tony Gatlif's film TRANSYLVANIA), en Iambor Ferenc Tocila, een groot violist uit het dorp (speelde kontra in de Csávás Village Band). In de loop der jaren verzamelden zij zes andere musici om zich heen, die allen voortkwamen uit een grote muzikale traditie en bereid waren om deel te nemen aan een vernieuwend
experiment.

De muziek van NADARA is uniek en wordt gekenmerkt door de virtuositeit van de muzikanten, de rijkdom van het repertoire en een uitzonderlijke instrumentale bezetting. Aan het karakteristieke traditionele Transsylvaanse dorpsorkest-type, bestaande uit viool, kontra, contrabas en zang, voegden zij achtereenvolgens accordeon, gitaar, saxofoon en cimbaal toe: de meer stedelijke instrumenten. Daarmee ontstond een unieke mix tussen dorpsmuziek en stadsmuziek. Dit leidde tot een verrassend nieuwe sound, met telkens slechts één solo-instrument, begeleid door een grote, kleurrijke harmonie- en ritmesectie.

OUDE OPTREDENS VAN Nadara Gypsy Wedding Band

  • 15 dec `13
  • 08 mrt `13
  • 29 mei
  • 28 mei `11
  • 02 apr `11
  • 14 - 20   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Nadara Gypsy Wedding Band

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nadara Gypsy Wedding Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Nadara Gypsy Wedding Band

Live gezien door: