Brian May

Engeland

Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde), dat hij vanwege het succes van Queen niet met een promotie afrondde. Hij is wel co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Volgens zijn professoren zou ook zijn onafgemaakte proefschrift goed genoeg zijn geweest voor een doctorstitel. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de Big Bang, een theorie over het ontstaan van het heelal. May verwacht in 2007 te promoveren. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten.

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

OUDE OPTREDENS VAN Brian May

  • 23 sep `98
  • 21 jun `93

KOMENDE OPTREDENS VAN Brian May

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Brian May. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Brian May

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: