ARTIEST: KingFisher Sky

Uit: Den Haag - Nederland    Genre(s): Rock - progressieve rock

Kingfisher Sky wordt opgericht in 2001, wanneer drummer en bandleider Ivar de Graaf Within Temptation verlaat en zich samen met zangeres Judith Rijnveld stort op het schrijven van zijn eigen nummers. Wanneer bandleden Eric Hoogendoorn en Edo van der Kolk zich bij het duo voegen, is de band compleet.

Kingfisher Sky: soms meedogenloos, soms hartverscheurend. Schitterende progressieve mythrock uit ons eigen koude kikkerlandje.

Kingfisher Sky heeft inmiddels een metamorfose doorgemaakt. Tijdens de Hallway of Dreams tour is Maaike Peterse toegetreden op cello en George van Olffen en Daan Janzing hebben plaats gemaakt voor David Gutiérrez Rojas en Chris Henny.

Compositorisch is de tweede CD nog avontuurlijker dan Hallway of Dreams. De prog-invloeden zijn duidelijk aanwezig. Waar Hallway of Dreams feeëriek en transparant is en doet denken aan de elementen water en lucht, is Skin of the Earth een feniks die herrijst uit haar as, een smeltkroes van wereldse invloeden die doen denken aan de elementen aarde en vuur.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (90) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van KingFisher Sky. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (90) oude optredens

FOTO'S VAN KingFisher Sky

Foto KingFisher Sky te Schollenpop 2015 Foto KingFisher Sky te FemME 2015 Foto KingFisher Sky te Schollenpop 2015 Foto KingFisher Sky te FemME 2015 Foto KingFisher Sky te Schollenpop 2015 Foto KingFisher Sky te Schollenpop 2015
 
Bekijk alle 8 foto's van KingFisher Sky

KingFisher Sky NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: