Big Blind

Uit: Noordwijk - Nederland

Big Blind is een jonge energieke bluesband uit Noordwijk. De band is in de herfst van 2006 opgericht met als doel smerige, opwindende blues te maken. Muziek die de oren…nee, alle poriën van je lijf binnendringt en de ademhaling en hartslag overneemt. Big Blind haalt inspiratie uit oude- maar ook hedendaagse (blues)muziek en hoeft niet geforceerd origineel te zijn. Natuurlijk hebben ze voorbeelden en geluisterd naar Howlin' Wolf, Lester Butler, Stevie Ray en Jimmie Vaughan, The Hoax en vaderlandse "garagebluesers" Cuban Heels maar geven er zeker een eigen gezicht aan. Met hun punky attitude rocken ze gewoon de blues en raken de luisteraar daarbij in de hartstreek en vooral de onderbuik.

In maart 2007 nam Big Blind de eerste demo/EP op met Remko Schouten in de IJland studio, zo'n beetje de thuishaven van het gerenommeerde Cool Buzz label en die EP wist de interesse te wekken van 't label, dat albums uitbracht van o.a. Drippin' Honey, T-99, The Strikes en eerder genoemde Cuban Heels.

In augustus werd de studio voor een tweede periode betrokken voor de opnamen van een compleet album, dat begin november 2007 zal worden uitgebracht door Cool Buzz. Een behoorlijke prestatie, om binnen een jaar na oprichting een platendeal te bemachtigen en een debuutalbum met allemaal originals uit te brengen! Dat alles met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar.

Big Blind is nu klaar om de podia te bestormen en de ene vette, gruizige, sexy bluessong na de andere op het publiek los te laten, zonder reclame tussendoor….

Line up: Zang & Bluesharp - Wesley van Werkhoven / Gitaar – JJ van Duijn / Bas - Dirk van Duijn / Drums - Niels Duindam

OUDE OPTREDENS VAN Big Blind

  • 02 - 03   feb
  • 10 jul `10
  • 14 mei `10
  • 07 - 08   mei
  • 30 apr
  • 06 mrt
  • 04 - 06   feb
  • 20 nov `09
  • 14 nov
  • 07 nov `09
Beijk alle oude (40) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Big Blind

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Big Blind. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Big Blind

Beijk alle oude (40) oude optredens

FOTO'S VAN Big Blind

Foto Big Blind te Bluesrock Festival Tegelen 2008 Foto Big Blind te Bluesrock Festival Tegelen 2008 Foto Big Blind te Bluesrock Festival Tegelen 2008
 
Bekijk alle 3 foto's van Big Blind

CD-RECENSIES

Big Blind Dressed to Win cover

Big Blind - Dressed to Win

Als er één band is die de afgelopen periode met een raket het Nederlandse bluescircuit is ingeschoten dan is dat het Noordwijkse kwartet Big Blind wel. De band is in het...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: