Francis Rodino

Engeland

Geboren in New York, maar van Italiaanse ouders. Zijn moeder, een gepassioneerde klassieke muziek fan en viool lerares, liet hem cello lessen nemen op de Manhattan School of Music vanaf zijn zevende jaar. Francis' familie verhuisde terug naar Italië toen hij tien jaar oud was. Hij vervolgde zijn muziekstudie aan het prestigieuze Verdi Conservatorium van Milaan. Ook al was klassieke muziek de focus van zijn opleiding, Francis ontdekte al snel dat tekstschrijven hem goed lag. Door de rock ’n roll van de jaren ‘50 beïnvloed, pakte Francis zijn vaders gitaar van de zolder en begon zijn eigen liedjes te schrijven.

Nadat hij in 1993 naar Londen verhuisde trad hij daar regelmatig op. Van intieme akoestische sessies in kleine zaaltjes tot toplocaties als de The Barfly en The Clapham Grand. Hij bouwde een steeds groter wordende, trouwe fanbase op.

En toen SellaBand; een nieuwe muziek website die artiesten en fans direct met elkaar in contact brengt, op de weg naar het verzamelen van het opnamebudget van $50.000. Op moment van schrijven hebben 23 artiesten dit gehaald, uit een pool van meer dan 7000. Francis was artiest nummer 10.

Hij is een frontman en een verhalen verteller die begrijpt hoe belangrijk het is een goede band te hebben met je fans. Met behulp van SellaBand heeft hij bewezen dat er voor zijn muziek een markt is die liefhebbers van over de hele wereld aantrekt.

Francis Rodino heeft vaak opgetreden in Nederland. In Juni 2007 werd hij uit meer dan 5000 artiesten gekozen om voor een publiek van duizenden te spelen op Nederland’s grootste muziek festival, Concert at Sea met o.a. Keane en Blof.

OUDE OPTREDENS VAN Francis Rodino

  • 15 aug `08
  • 14 feb `08
  • 13 feb `08
  • 10 feb `08
  • 06 feb `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Francis Rodino

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Francis Rodino. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Francis Rodino

Live gezien door: