Dog Called Phenix

Uit: Amsterdam - Nederland

'Meer met minder'. Dat is het uitgangspunt waarmee de Amsterdamse Rockband Dog Called Phenix in mei 2006 de oefenruimte indook. Alhoewel minder...gewapend met twee gitaarversterkers, twee basversterkers, drums, twee zangmicrofoons en een sampler kun je je afvragen wat er dan 'minder' is. Zie het maar zo: ze zijn met z'n drieën en gebruiken hun apparatuur en mogelijkheden weloverwogen. Althans, meestal.

Dog Called Phenix is voor bandleden Keimpe, Guido en Robin meer dan zomaar een band. Het is waar ze hun beslommeringen, energie, frustraties en angsten kunnen lozen. Het houdt ze op het goede spoor en in goede doen en zorgt ervoor dat ze zich in hun dagelijks bestaan niet gedragen zoals op het podium: Fel, bewogen en compromisloos. Therapie, inderdaad. Het resultaat: Gedreven, strakke en vlijmscherpe up-tempo nummers met dito teksten. Rock/alternative in een pop-jasje.

Dog Called Phenix bestaat pas sinds mei 2006, maar dit betekent zeker niet dat de leden nat achter de oren zijn. Sterker nog, de drie maakten tot voor kort deel uit van de band State of Eye en beklommen als zodanig de afgelopen jaren talloze podia in Nederland, zoals Paradiso, Melkweg, Atlantis, Merleyn en P60 en maakten deel uit de Popronde in 2005. Ook het buitenland werd aangedaan in de vorm van tours in Denemarken en Frankrijk. Nee, groen als gras zijn ze zeker niet.

Maar met Dog Called Phenix zijn zij een nieuwe weg ingeslagen en een nieuwe weg betekent een schone lei. En die lei moet weer snel gevuld worden. Tenslotte….. gedeelde smart is halve smart. Na een korte en intensieve voorbereiding is de band er weer helemaal klaar voor en gretiger dan ooit. Het is tijd om verwachtingen waar te maken.

OUDE OPTREDENS VAN Dog Called Phenix

  • 27 apr `13
  • 29 mrt `11
  • 12 mei `10
  • 28 sep `09
  • 25 sep
  • 11 sep
  • 28 - 30   aug
  • 24 - 26   jul
  • 26 - 28   jun
  • 13 jun
Beijk alle oude (22) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Dog Called Phenix

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Dog Called Phenix. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dog Called Phenix

Beijk alle oude (22) oude optredens

CD-RECENSIES

Dog Called Phenix Someone's Gonna Love Me cover

Dog Called Phenix - Someone's Gonna Love Me

Nederlandse producties zijn allang niet meer wat ze geweest zijn en dan wel in het positieve van het woord. Stonden...

Dog Called Phenix Dog Called Phenix cover

Dog Called Phenix - Dog Called Phenix

Dog Called Phenix is een nieuwe band, die in mei vorig vanuit het as van State of Eye herrees. Zoals een echte feniks betaamt klinkt Dog Called Phenix als herboren....

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: