De Kraan

Nederland

Kraantje Pappie ook wel bekend als de Kraan is geboren in de randstad maar woont vanaf ongeveer zijn 12e levensjaar in Groningen. Zijn judoloopbaan op hoog niveau verruilt hij voor zijn passie voor de muziek. In 2005 begint hij met optreden als Kraantje Pappie. Zijn live shows worden ondersteund door Arvid, Abbeye en Dj Friss.

Zijn teksten gaan over uiteenlopende onderwerpen, gegrepen uit het leven. Kraantje Pappie wil graag dat mensen zich ermee kunnen identificeren. Hij rapt over de alledaagse dingen als uitgaan of vrolijk zijn. Zijn raps zitten boordevol ritmische klanken en woordspelingen waarover de luisteraar best even na mag denken.

Hij is soms grof, soms grappig en neemt beslist geen blad voor de mond. Volgends Kraantje Pappie is Groningen de toekomst. Wat hij hiermee wil zeggen is dat Groningen vaak onderschat wordt terwijl er juist erg goede muziek gemaakt wordt.

Hij werkt samen met Finyl Frontiers, Kid Napp en 10 Kilobeats (die een aandeel hebben in de productie). Ook staat hij op goede voet met de Blocnotes. Een nummer van hem staat op de Slag van Groverpop (een Groningse verzamelaar).

OUDE OPTREDENS VAN De Kraan

  • 07 jun `08

KOMENDE OPTREDENS VAN De Kraan

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van De Kraan. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: