ARTIEST: Black Top

Black Top is een gierende gitarist, vette bluesrock rifs, een pompende ritmesectie en twee leadzangers die rocken. Black Top is een blues rock trio met een rock & roll instelling. Mick Hup, Anne-Maarten ‘Hills’ van Heuvelen en Theo Thumper staken in 2007 de koppen bij elkaar om eens lekker te rocken. Ze hebben een frisse benadering van traditionele blues en blues rock en zetten klassiekers met ballen en respect voor de genres neer. Naast eigen werk speelt het trio stukken van onder andere ZZ Top, Joe Walsh, Jimi Hendrix, Willie Dixon en Rory Gallagher. Trek je laarzen en je leren jack aan, laat je Chevy en je Harley thuis, want als Black Top klaar is, wordt het naar huis kruipen…

De drie leden van Black Top hebben allemaal hun sporen verdiend in verschillende bezettingen. Mick Hup tourde op vijftien-jarige leeftijd al langs Amerikaanse legerbasissen met de soul rock band van zijn oudere zus. Hij nam in 2001 de solo plaat Soul Power op en werd door Noel Redding (Jimi Hendrix Experience) opgepikt voor zijn Noel Redding band waarmee hij onder andere in Ahoy stond. Verder schreef Mick een rock opera voor Hot Sushi. Anne-Maarten ‘Hills’ van Heuvelen is naast zanger-bassist van Black Top onder andere één van de drie mannen achter NO Blues. Verder tourde hij twee keer door heel Europa met de Amerikaanse Tony Vega Band en het label Silver Coast bracht in 2006 zijn soloplaat ‘Friday the 17th’uit en hij is samen met ex-Speedtwins drummer Theo Thumper de ritme sectie van de MarbleTones. Thumper tourde na zijn Speedtwins tijd onder andere door Europa met de Amerikaanse Jenny Kerr Band en drumde voor de legendarische T-model Ford.

OUDE OPTREDENS VAN Black Top

Beijk alle oude (21) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Black Top

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Black Top. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Black Top

Beijk alle oude (21) oude optredens

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: