ARTIEST: Alain Clark

Uit: Amsterdam - Nederland

Alain Clark, zoon van soulzanger Dane Clark, krijgt op zijn negende jaar gitaarles, maar hij gaat veel liever basketballen. Na een succesvolle talentenjachten kiest hij toch voor de muziek. Als middelbare scholier komt hij dankzij een demo in contact met Columbia Records. Hij verblijft drie jaar in Los Angeles om zijn muziek verder uit te werken.

Terug in Nederland koppelt hij zijn funk en soul aan zeer directe, brutale Nederlandstalige teksten en scoort hij direct een hitje met zijn eerste, door hemzelf geproduceerde single Heerlijk. Als producer is hij betrokken bij platen van David Goncalves en het tweede album Ready van zanger Jim.

In 2005 wint hij een Zilveren Harp. Clarks tweede album Live It Out (oktober 2007) is geheel Engelstalig en opgenomen met de ritmesectie Steve Gadd (drums) en Kevin Wyatt (bas). De cd bevat o.a. een duet met vader Dane Clark en de hitsingle This Ain't Gonna Work.

Voor Live It Out krijgt Clark een Originele Rembrandt 2007, uitgereikt door Stichting Nederlandse Muziek. Hij ontvangt ook de Megaward, de gecombineerde publieksprijs van 3FM en de Megacharts.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (247) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (247) oude optredens

FOTO'S VAN Alain Clark

Foto Alain Clark te Songbird 2013 - Dag 1 Foto Alain Clark te Songbird 2013 - Dag 1 Foto Alain Clark te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 Foto Alain Clark te Bevrijdingspop Haarlem 2008 Foto Alain Clark te Paaspop Schijndel 2009 Foto Alain Clark te 3FM Awards - 23/4 - de Gashouder
 
Bekijk alle 74 foto's van Alain Clark

Alain Clark NIEUWS

Al het Alain Clark nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: