ARTIEST: Marilyn Manson

Uit: Canton, Ohio - Amerika    Genre(s): Rock - glam rock Metal - industrial metal

Metal/rockband uit de VS, die niet alleen om de muziek gewaardeerd wordt. Marilyn Manson gaat het conflict namelijk niet uit de weg, en is een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting.
Geboren als Brian Warner, begint hij in 1989 met zijn band, en noemt zichzelf naar een Amerikaans sexsymbool (Marilyn Monroe) en een Amerikaanse duivel (seriemoordenaar Charles Manson). De band, Marilyn Manson & the Spooky Kids geheten, scoort in 1993 een platencontract bij het label van Trent Reznor. De band krijgt tevens de mogelijkheid om in het voorprogramma van Nine Inch Nails te spelen. De band debuteert in 1994 met 'Portrait of an American family'. Wanneer met de cover 'Sweet dreams' van de 'Smells like children' EP een hit gescoord wordt, krijgt Manson veel aandacht. Aandacht die hij graag krijgt, maar die ook olie op het vuur gooit van zijn tegenstanders. Vooral zijn geflirt met occulte zaken wordt hem kwalijk genomen. Met zijn album 'Antichrist Superstar' en de bijbehorende single 'The Beautiful People' scoort de band ook commercieel succes. De band speelt op Dynamo '97, en wordt volledig met modder ondergegooid.
Manson schrijft een autobiografie, The Long hard road out of Hell, en maakt een meer glamrockachtige plaat met 'Mechanical Animals'. Wanneer 2 scholieren op Columbine Highschool hun schoolgenoten overhoop schieten, wordt Manson als schuldige aangewezen. De scholieren zouden fans van hem zijn.
Na de nodige personeelswisselingen verschijnt 'Holywood', die echter niet zo succesvol is als zijn 2 voorgangers. In 2003 komt hij met 'The Golden Age of Grotesque', en treedt op het Fields of rock festival op.

OUDE OPTREDENS VAN Marilyn Manson

Beijk alle oude (60) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Marilyn Manson

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Marilyn Manson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Marilyn Manson

Beijk alle oude (60) oude optredens

FOTO'S VAN Marilyn Manson

Foto Marilyn Manson te Fields of Rock 2003 Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson + Rob Zombie - 3/12 - HMH Foto Marilyn Manson te Fields of Rock 2003 Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson - 05/08 - TivoliVredenburg Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson - 12/12 - Brabanthallen Foto Marilyn Manson te Marilyn Manson - 05/08 - TivoliVredenburg
 
Bekijk alle 64 foto's van Marilyn Manson

Marilyn Manson NIEUWS

Al het Marilyn Manson nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: