Lagu Lagu

Nederland

Lagu Lagu is een project van zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer.

Deze twee rasmuzikanten zijn zo onder de indruk geraakt van een cassettebandje uit 1949 (!) dat zij het niet konden laten om deze prachtige Molukse liederen in een nieuw jasje te steken. Het moge duidelijk zijn dat dit jasje als gegoten zit want het resultaat mag er zijn.

Op het cassettebandje staan Molukse liedjes die veelal in de buitenlucht rondom het kampvuur zijn opgenomen. Het is de muzikanten gelukt om het authentieke gevoel ook op hun eerste album over te brengen. Niels Brouwer is verantwoordelijk voor de arrangementen en heeft een perfecte mix gemaakt van de traditionele Molukse sound en de avontuurlijke, eigentijdse sound waar hij bekend om staat. Door onder meer de toevoeging van de cello (Ernst Reijsiger) en de saxofoon (Sean Bergin) krijgt het geheel een jazzy, melancholiek tintje.

De 'cherry on the pie' is zangeres Monica die met haar prachtige stem de aandacht van de luisteraars weet te grijpen. Hoewel de muziek subtiel refereert naar de Molukse wortels, in het bijzonder de traditionele ritmes, zijn het vooral de songteksten waar Monica haar eer betoont aan de wonderbaarlijke eilandenarchipel waar haar 'roots' liggen.

Geïnspireerd door haar jeugdherinneringen, zingt zij in haar moedertaal maar ook de luisteraars die de Molukse taal niet machtig zijn, worden getrakteerd op een muzikaal hoogstandje.

OUDE OPTREDENS VAN Lagu Lagu

  • 25 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Lagu Lagu

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Lagu Lagu. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.