ARTIEST: Yuri Honing

Nederland    Genre(s): Pop - pop Roots - jazz

Yuri maakt een oude jazztraditie – het gebruik van populaire liedjes – weer actueel en vindt daardoor aansluiting bij de hedendaagse muziekontwikkelingen. Hij werkte samen met popzangeressen, orkesten, dance-producers en Arabische musici. Daarnaast keert hij regelmatig terug naar de akoestische jazz.

Yuri Honing begon zijn carriere in een kwartet met Michiel Borstlap en won een Edison voor zijn samenwerking met Paul Bley. Hij toerde inmiddels in meer dan 50 landen met verschillende bands, waaronder zijn Trio; Oriental Express en zijn electrische groep Wired Paradise.

Honing’s internationale faam bouwde hij op door samen te werken met grote namen uit de Amerikaanse jazz zoals gitarist Pat Metheny, bassist Charlie Haden en de legendarische pianist Paul Bley met als resultaat het album Seven, waarmee hij in 2002 een Edison Award won. In toonaangevende internationale publicaties als The Oxford Introduction to Jazz en The Penguin Guide to Jazz on CD wordt ruim aandacht gegeven aan zijn omvangrijke oeuvre.

OUDE OPTREDENS VAN Yuri Honing

Beijk alle oude (72) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Yuri Honing

OUDE OPTREDENS VAN Yuri Honing

Beijk alle oude (72) oude optredens

Yuri Honing NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: