The Nightfall Project

Nederland

Begin - Ongeveer 3 jaar geleden heeft the Nightfall Project zijn wortels in de aarde gezet. Tijdens de werkweek Nachtmuziek van de Stichting Buitenkunst is het nummer Heaven and Solitude de aanzet geweest tot het ontstaan van de band: “Na een jamsessie op een warme zomeravond waren Thijs en ik rond 6 uur s'-ochtends nog steeds aan het spelen. In dat inmiddels mistige bos wist ik dat we verder moesten”, aldus Bart. De ware sound is volgens Thijs pas een jaar geleden ontstaan: “Door de toevoeging van Teun is de energie binnen de groep intenser geworden en het dynamisch bereik groter.”

Vierhoek - De combinatie van 4 totaal verschillende individuen en de onderlinge, hechte vriendschap maakt het geluid van the Nightfall Project uniek. In deze vierhoek is een evenwicht gevonden tussen diepdoordachte en impulsieve klanken met een emotionele en intense ondertoon. De vriendschap vertaald zich naar een hoop lol en gekkigheid in het spel. Volgens de heren creëren ze met de bezetting van piano, zang, gitaar, bas en drum geen gestandaardiseerde muziek. Teun: “Als het een plaats moet krijgen dan neigt de muziek het meest naar akoestische rock.”

Dynamiek - The Nightfall Project karakteriseert zich in de dynamiek van geluid en stijl. “Soul searching” bijvoorbeeld bestaat uit 7 of 8 verschillende stukken, maar vormt wel een geheel. Afwisselingen in tempo en maatsoorten vullen onze nummers, zonder af te zakken in hoogdravende solo's”, verwoordt Bart. “In een fractie van fluisterend zacht naar knallend hard”, aldus Teun. De sturing van het ritme wordt volgens Thijs en Bart voor een groot deel bepaald door Teun en Lex. “Teun is van subtiliteit en heeft bezieling in zijn spel. Niet alleen is hij technisch een goede drummer, maar heeft de ambitie een stap verder te gaan en het emotioneel te benaderen. Lex vult Teun rock steady aan en geeft de melodische body waar de nummers om vragen,” aldus Bart en Thijs.

OUDE OPTREDENS VAN The Nightfall Project

  • 29 aug `09
  • 30 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN The Nightfall Project

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Nightfall Project. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Nightfall Project

Live gezien door: