Bennie Hek en de Houdoes

Bennie Hek moest om duistere redenen zijn vaderland Zeeuws-Vlaanderen verlaten en kwam na wat omzwervingen terecht in het Brabantse Tilburg. Daar werd hij liefdevol opgevangen door de oer-Brabantse rockband "De Houdoe's".
Vanwege het feit dat ze elkaar niet konden verstaan gooide Bennie zijn Zeeuws gebabbel op tafel terwijl De Houdoe's hun hersenspinsels, vertaald in muzikale klanken, op Bennie afvuurden. Op deze muzikale manier leerden ze met elkaar te communiceren.

Inmiddels is Bennie cum laude geslaagd voor diverse inburgeringscursussen, maar de producten van de pre-inburgerings-communicatiesessies waren dusdanig apart, dat De Houdoe's Bennie overhaalden om deze spinsels samen voor publiek voor te dragen.
Zo werd de ZeeBra-Rock geboren. De ZeeBra-Rock is overigens wel een heel aparte rock. Bennie Hek en de Houdoe's laten zich niet in een muzikaal hokje plaatsen. De veelal komische zeeuws- en nederlandstalige teksten van Bennie Hek worden door de Houdoe's met alle mogelijke muziekstijlen aangevuld. Enkele voorbeelden: pop,metal,tango,jazz,speedrock,soul,folk,smartlap

OUDE OPTREDENS VAN Bennie Hek en de Houdoes

  • 27 - 28   dec

KOMENDE OPTREDENS VAN Bennie Hek en de Houdoes

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bennie Hek en de Houdoes. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.