Donné et Desirée

Nederland

Donné et Desirée zijn twee aardige, maar soms wat luidruchtige jongens. Samen begeven zij zich in fragiele geluidslandschappen die niet zelden uitmonden in sonische wervelwinden. Met drums en gitaren maken ze harmonische, ritmische en atonale wolken van geluid, onder invloed van No Wave, Free Jazz en de New York School. Soms drijven deze wolken in al hun kalmte, maar niet zelden dissonante kleurenpracht, op een afstandje bijna onopgemerkt voorbij. Soms, als ze botsen, ontstaan er hevige stormen en orkanen, die gepaard gaan met donder en bliksem.
Van zowel gebaande paden als van nieuwe wegen blijft niet veel heel.

Donné et Desirée houden erg van minimalisme, magnetisme en zwaartekracht… en van feedback! Heel soms horen ze stemmetjes, die ze vertellen wat te doen. Improvisaties en instant composities dienen vaak als uitgangspunt voor gestructureerde stukken waarin improvisatie, aleatoriek en vaststaande gebeurtenissen elkaar op organische wijze afwisselen en in elkaar grijpen. Dit alles met de energie en arrogantie die je eerder zou verwachten bij een punkbandje uit Washington DC dan bij twee heren die cum laude afstudeerden aan het conservatorium van Istanbul. Donné et Desirée zijn lekker (en) abstract.

OUDE OPTREDENS VAN Donné et Desirée

  • 14 dec `17
  • 16 okt `15
  • 19 jan `13
  • 11 - 18   sep
  • 27 mrt `09
  • 28 nov `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Donné et Desirée

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Donné et Desirée. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Donné et Desirée