Frans Duijts

  • Nacht van Oranje - 29/04 - Ahoy
    © Charles Batenburg
  • 538 Koningsdag 2022
Uit: Tiel - Nederland

Zijn hits worden meegezongen door alle lagen van de bevolking. De uit Tiel afkomstige volkszanger kijkt vanuit het cd boekje gul lachend de wereld in en zegt: “Mijn hele leven staat op zijn kop, want het begon natuurlijk allemaal als een hobby. Maar mijn liefde voor het levenslied mag ik nu avond aan avond voor u brengen waar ik zielsgelukkig mee ben”.

Frans Duijts toerde jaren door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. Een baan waar hij, naast zijn werk bij het sloopbedrijf van zijn familie, toevallig in rolde. Op zijn dertiende begon hij met een drive-in show en later ging hij met artiesten mee als begeleider. “Ik moest de microfoon testen en dan gaf ik een mooi showtje weg, meestal met nummers van André Hazes” aldus Frans. Dat deed hij zo goed dat op een gegeven moment de vraag kwam of hij een optreden als Hazes-imitator kon verzorgen op een feest. Van het een kwam het ander en voor hij het wist had Frans er een baan bij.

Hoewel hij het geweldig vond de nummers van Hazes te vertolken, was het een stiekeme droom het ooit met eigen repertoire te proberen. De omslag kwam eind 2005. Frans bracht het door Pierre Kartner geschreven nummer “Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij” uit. Frans: “Ik kreeg zulke goede reacties op mijn uitvoering van dit nummer dat het me aan het denken zette. Hoe zouden mensen het vinden als ik ook echt Frans Duijts nummers zou uitbrengen?”

In 2006 verschijnt het album Ik Zing Een Lied Voor Jou met grotendeels eigen repertoire. Frans bereikt er een grote schare fans mee. Dit gebeurt dan ook op het tweede album Zo Ben Ik Mezelf. Frans Duijts valt bij heel veel mensen in de smaak. Zo vraagt Jan Smit hem om samen met Nick & Simon op te treden in Spanje voor het TROS programma De Zomer Voorbij. “Het levenslied is nou eenmaal een taal die iedereen begrijpt”, aldus Frans die zich inmiddels één van de populairste volkszangers van Nederland mag noemen.

OUDE OPTREDENS VAN Frans Duijts

  • 16 dec
  • 09 dec `23
  • 08 dec `23
  • 29 - 30   sep
  • 23 - 24   sep
  • 09 - 10   sep
  • 13 aug
  • 15 - 21   jul
  • 24 jun
  • 17 mei
Beijk alle oude (142) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Frans Duijts

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Frans Duijts. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Frans Duijts

Beijk alle oude (142) oude optredens

FOTO'S VAN Frans Duijts

Foto Frans Duijts te Muziekfeest Van Het Jaar 2023 - 08/12 - Ziggo Dome Foto Frans Duijts te Muziekfeest Van Het Jaar 2023 - 08/12 - Ziggo Dome Foto Frans Duijts te Nacht van Oranje - 29/04 - Ahoy Foto Frans Duijts te Nacht van Oranje - 29/04 - Ahoy Foto Frans Duijts te 538 Koningsdag 2022 Foto Frans Duijts te Muziekfeest Van Het Jaar 2023 - 08/12 - Ziggo Dome
 
Bekijk alle 10 foto's van Frans Duijts

Frans Duijts NIEUWS

Al het Frans Duijts nieuws

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: