Hollywood Mon Amour

Fransman Marc Colin flikt het maar weer: het strippen van klassiekers van wat voor muzikale stijl dan ook, om het dan een zwoel jazzy bossanova jasje aan te meten. Waar er bij zijn andere project Nouvelle Vague new wave hits aan moesten geloven, worden dit keer jaren 80 filmhits als ‘Eye of the Tiger’, Blondie’s ‘Call Me’ en Duran Duran’s ‘A View to Kill’ van synthesizers, bombast en schoudervullingen ontdaan en onherkenbaar doch herkenbaar van bossanova warmte voorzien.

Colin speelde eind jaren ‘80 nog in bandjes met Alex Gopher en de heren van Air. Momenteel vormt hij samen met Ivan Smagghe van Blackstrobe het electroduo Volga Select. Met Nouvelle Vague richtte hij zich samen met Olivier Libaux op new wave en punk klassiekers, waarin de kunstzinnigheid van de Franse jaren ´60 cinema een grote rol speelt. De liedjes worden met sensueel Frans accent gezongen door bevallige nachtclubzangeressen en worden door Colin op bijna cineastische wijze van sfeergeluiden voorzien.

Met Hollywood Mon Amour past hij dus hetzelfde procedé toe. Op het titelloze debuutalbum probeert Colin de songs tot de elementaire melodiestructuur te ontleden en ze vervolgens twintig jaar terug de tijd in te katapulteren. "I tried to imagine what these songs would sound like if they had been recorded 20 years before”, aldus de muziekkunstenaar en strikte wederom bevallige zangeressen om de songs van mooie stemmen te voorzien: Skye van Morcheeba, de Braziliaanse hipster Cibelle en Hollywood's rock chick, Juliette Lewis.

OUDE OPTREDENS VAN Hollywood Mon Amour

  • 25 jan `09
  • 15 - 17   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Hollywood Mon Amour

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Hollywood Mon Amour. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Hollywood Mon Amour

Live gezien door: