ARTIEST: Social Distortion

Uit: Los Angeles - Amerika

De punkband Social Distortion komt uit het warme L.A. en heeft tal van verschillende band samenstellingen gehad. Zanger Mike Ness formeert de band in 1978 en maakt met zijn band snoeiharde punk zonder enig compromis.

De band begint met de volgende samenstelling: drummer Casey Royer en de broers Frank (basgitarist) en Rikk Agnew(gitaar).
Het debuut album van Social Distortion komt uit in 1983 en gaat door het leven als 'Mommy's Little Monster'. Door een heroine verslaving van zanger Ness komt er pas een vervolg na vier jaar. John Maurer (bas) en Chris Reece (drums) vervangen Royer en Frank Agnew in 1988. Met deze nieuwe samenstelling werken ze hard aan het album 'Prison Bound'. In dit album komen voor het eerst ook rock en country invloeden om de hoekkijken. Na het het self-intitled album in de negentige jaren maken ze een cover van het 'Ring of Fire' van Johnny Cash. Na intensief touren, een reeks prachtige platen en jawel een bandwissel. Komt in 2004 de plaats 'Sex, Love and Rock 'n' Roll' de wereld in.

OUDE OPTREDENS VAN Social Distortion

Beijk alle oude (21) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Social Distortion

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Social Distortion. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Social Distortion

Beijk alle oude (21) oude optredens

FOTO'S VAN Social Distortion

Foto Social Distortion te Social Distortion - 22/6 - Paradiso Foto Social Distortion te Rock Werchter 2009 Foto Social Distortion te Social Distortion - 6/7 - Melkweg Foto Social Distortion te Roskilde 2009 Foto Social Distortion te Social Distortion - 22/6 - Paradiso Foto Social Distortion te Lowlands 2005
 
Bekijk alle 30 foto's van Social Distortion

Social Distortion NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: