ARTIEST: Brassband Kempenzonen Tielen

Uit: Tielen (Kasterlee) - België

Midden de jaren zeventig stond deze band op uit de schoot van de Tielense dorpsfanfare. Toenmalig dirigent Eddy Avonds legde de grondslagen voor de latere groei.

Trouw aan de principes van weleer en steunend op de Tielense dorpsgemeenschap, kiezen de kempenzonen er voor om muzikanten uit eigen kring kansen te geven. De succesformule maakt dat Brassband Kempenzonen anno 2009 met ruim vijftig muzikanten op het podium staat. Naast muziekfeesten in de regio werden er de laatste decennia ook concertreizen naar het buitenland, zoals Spanje, Finland, Nederland, Engeland en Duitsland gemaakt. In juli 2009 werd Brassband Kempenzonen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade gekroond tot vice wereldkampioen Brassband, 3de divisie.

De Kempenzonen zijn graag gezien op feestelijkheden in het dorp en zijn tegelijk een geducht tegenstrever op wedstrijden. Het repertoire gaat dan ook van de meest populaire muziek tot het moeilijkere wedstrijdgenre.

OUDE OPTREDENS VAN Brassband Kempenzonen Tielen

KOMENDE OPTREDENS VAN Brassband Kempenzonen Tielen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Brassband Kempenzonen Tielen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Brassband Kempenzonen Tielen

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: