The First Statement

Uit: Utrecht - Nederland

Afgelopen jaar is er in Utrecht aan een uniek muziekproject gewerkt: The First Statement. The First Statement is een muziekproject over het conflict tussen Israël en Palestina, geinitieerd en gecomponeerd door componist en producer Prace (Joram Kroon).

Prace ging twee jaar geleden op onderzoeksreis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Hij werd geconfronteerd met het conflict. Hij luisterde naar verhalen, nam geluiden op met een fieldrecorder, keek naar de gevolgen en besloot er een muziekstuk over te schrijven.

Het muziekstuk kreeg de naam The First Statement. Doel van 't project is het conflict tussen Israël en Palestina op de kaart te zetten in Nederland.

In februari 2010 ging Prace de studio in met het inmiddels 15 koppige ensemble. De muziek kreeg steeds meer vorm. Er ontstond een combinatie van Arabische zang en melodie, klassieke muziek en hiphop. Nadat de opnamen voltooid waren is Prace met de 15 musici met Islamitische, Joodse en Christelijke achtergrond gaan repeteren voor de shows.

The First Statement bestaat inmiddels uit tien composities die samen één verhaal vertellen: een neutraal verhaal waarin geen kant gekozen wordt.

OUDE OPTREDENS VAN The First Statement

  • 25 - 27   jun
  • 22 - 24   mei
  • 05 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN The First Statement

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The First Statement. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The First Statement

Live gezien door: