Skazz 7

Nederland    Genre(s): Reggae - ska

Bij een zoektocht van trompettist Erik naar een contrabassist, met als doel een jazzcombo te beginnen, kwam hij Nassiri tegen. Na bijeenkomsten, luister- en jamsessies was het al snel duidelijk dat de bassist completely into ska en reggae was. Bassist liet Trompetist horen en voelen dat een combinatie van ska en jazz ook mogelijk is; sterker nog, zo is het allemaal begonnen op Jamaica.

De twee besloten om in die stijl een band op te richten. Om de ideale bezetting te completeren moesten er nog een paar muzikanten gevonden worden. Trompettist Erik ontmoette oud-ex-reggaebassist Mike, die wel eens toetsen wilde doen, en al snel bleek dat ook Mike into skazz was. Mike stelde vervolgens gitarist Jack voor aan het toenmalige trio. Jack en Mike hadden al jaren samen in diverse reggae-skabands gespeeld. Jack was direct enthousiast, er ontstond een kwartet skazzerz.

SkaZz 7 speelt eigen impressies van traditionals en covers van o.a. de volgende artiesten: Skatalites, New York Ska Jazz Ensemble, Jazz Jamaica, Ernest Ranglin', David Hillyard, Toots & The Maytals en diverse andere roots.

OUDE OPTREDENS VAN Skazz 7

  • 04 feb `06
  • 10 okt `05
  • 07 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Skazz 7

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Skazz 7. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Skazz 7

Live gezien door: