ARTIEST: Zita Swoon Group

België

Kleurrijke ontmoeting met Afrikaanse griots Singer-songwriter Stef Kamil Carlens, frontman van Zita Swoon, trok voor zijn nieuwe project naar Burkina Faso. Daar sloeg hij aan het componeren samen met griots, muzikale woordkunstenaars en bewaarders van orale tradities. Zij zijn het muzikale geheugen van West-Afrika.

Stef Kamil Carlens’ wortels liggen in de Amerikaanse en Europese blues. De Burkinezen Mamadou Diabaté (balafon) en Awa Démé (zang) zijn verankerd in de mandingo cultuur, waarvan de traditionele muziek voornamelijk te vinden is in Gambia, Mali en Burkina Faso. Het uitgangspunt van de nieuwe creatie is improvisatie en intuïtie. Door samen muziek te maken ontstaan melodie en tekst. ‘Wait for me, attends-moi, Sababou’ is wat de dag brengt. Een samengaan van muzikanten uit verschillende culturen, het plezier om samen te werken en een eerbetoon aan elkaars werk.

OUDE OPTREDENS VAN Zita Swoon Group

Beijk alle oude (144) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Zita Swoon Group

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Zita Swoon Group. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Zita Swoon Group

Beijk alle oude (144) oude optredens

FOTO'S VAN Zita Swoon Group

Foto Zita Swoon Group te Festival DeBeschaving 2006 Foto Zita Swoon Group te Festival DeBeschaving 2006 Foto Zita Swoon Group te Festival DeBeschaving 2006 Foto Zita Swoon Group te Pukkelpop 2006 Foto Zita Swoon Group te Parkpop 2005 Foto Zita Swoon Group te Paaspop Schijndel 2007
 
Bekijk alle 8 foto's van Zita Swoon Group

Zita Swoon Group NIEUWS

Al het Zita Swoon Group nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: