Joost Vergoosen

Uit: Geleen - Nederland

Joost Vergoossen, Geleen 1967, is de vaste gitarist van Kayak en Het Goede Doel. Dit zijn twee zeer uiteenlopende bands, net zo divers als de muziek van Joost. Als gitarist is hij beïnvloed door Rock, Blues, Country en zelfs Jazz. In het verleden werkte Joost met een breed scala aan artiesten zoals: Ilse DeLange, Jan Akkerman, Youp van het Hek, Bobby Kimball, Bert Heerink, en vele anderen. Ook deed hij verschillende projecten met De Luchtmachtkapel; “Queen in Concert”, het Noord Nederlands Orkest; “Symfonic echo’s of Pink Floyd”. Ook was hij te gast op de laatste Guitarnight in Leeuwarden om een gastrol te vervullen in de Jimi Hendrix memorial.

In 2010 besloot Joost om met zijn eigen band te gaan optreden en repertoire te spelen van zijn soloalbums “Hit Home” en “A Fool’s Journey”.
Joost speelt instrumentale gitaarmuziek in de lijn van zijn voorbeelden; Eric Johnson, Joe Satriani, Jeff Beck en Andy Timmons, waar hij eerder dat jaar het voorprogramma van verzorgde in de Boerderij in Zoetermeer. Live zorgt Joost voor een afwisselend repertoire door diverse stijlen tentoon te spreiden, aangevuld met enkele covers en vocale stukken. Het doel van Joost is om een breed publiek aan te spreken, dus niet alleen muzikanten. Dit is te horen is in zijn muziek. Momenteel werkt Joost aan een derde soloalbum, waarop hij ook zal zingen.

OUDE OPTREDENS VAN Joost Vergoosen

  • 17 apr `15
  • 11 jan `14
  • 04 jul `12
  • 06 jan `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Joost Vergoosen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Joost Vergoosen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Joost Vergoosen

Live gezien door: