Henny Langeveld

Henny Langeveld, accordeonist en arrangeur:
De enige Nederlander tot nu toe die de prestigieuze Coupe Mondiale op zijn naam heeft staan. Dat was in 1966 te Versailles (Fr.) Een prestatie om trots op te zijn! Komt er ooit nog een Nederlandse accordeonist die hem dat nadoet?

Toen hij 7 jaar oud was begon Henny accordeon te studeren, op zijn 8e jaar werd hij Nederlands Kampioen. Henny bezocht het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast accordeonist is Henny ook pianist, orkestleider, arrangeur en componist. 

Thuis in bijna alle muziekstijlen: van Bach tot Ketelbinkie, van Jazz tot tango, van musette tot Zuid Amerikaans. Vele jaren was hij degene die het (oude) orkest van Malando voorzag van prachtige arrangementen van de oude tango's en nieuwe werken voor het orkest schreef. Sinds Malando een nieuwe koers vaart, is Henny niet langer verbonden aan dit orkest.

Henny is naast solist ook regelmatig samen met gewaardeerde collega’s te beluisteren, zo werkt hij al sinds jaar en dag samen met Peter Ligtermoet (violist) en zangeres Loeki Knol.

OUDE OPTREDENS VAN Henny Langeveld

  • 13 mrt
  • 11 dec `11

KOMENDE OPTREDENS VAN Henny Langeveld

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Henny Langeveld. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Henny Langeveld