Gerbrich van Dekken

Nederland

In Nederland is ze nog niet erg bekend, maar in Friesland is haar ster al een tijdje rijzende. Gerbrich van Dekken, oorspronkelijk afkomstig uit Eastermar, begon haar muzikale carrière met Engelstalig countryrepertoire, tot ze in 2005 haar mentor Gurbe Douwstra tegen het lijf liep. Hij vertaalde Alison Krauss’ A living prayer in het Fries en nam het samen met de donkerharige zangeres op. Mear as in freon werd nooit officieel uitgebracht, maar was regelmatig op Omrop Fryslân te beluisteren en is sinds 2007 een vaste waarde in de Fryske Top 100.

Op het laatste moment kon ze in 2008 nog mee doen aan het project De Partisanen – Cohen in het Fries waarin ze Leonard Cohens Hey, that’s no way to say goodbye voor haar rekening nam. Het project werd een kassucces en met de complete cast stond ze in 2009 driemaal voor een uitverkochte grote zaal van theater De Lawei in Drachten.

OUDE OPTREDENS VAN Gerbrich van Dekken

  • 03 mrt `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Gerbrich van Dekken

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Gerbrich van Dekken. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.