Dirk Stelder Band

Uit: Groningen - Nederland

De zanger-gitarist is al jarenlang actief in de Nederlandstalige popmuziek. De Amerikaanse blues, rock & roll en country vormen daarbij zijn belangrijkste stijlfiguren, maar hij schrijft al twintig jaar geen regel Engels meer. Hoewel hij met zijn eerste band Tenderfoot (1970-1974) nog aan de wieg heeft gestaan van wat later De Dijk zou worden, heeft het lang geduurd voordat hij zich zelf ook aan zijn moerstaal durfde te wagen.
De eerste CD Blues.nl verscheen pas in 1998 en is tot op heden een eenzame mijlpaal gebleven, want Nederlandstalige blues bestaat nog steeds nauwelijks. Diezelfde blues is echter slechts een vertrekpunt geweest, want zijn werk is sindsdien uitgegroeid tot unieke Nederlandstalige Americana.

OUDE OPTREDENS VAN Dirk Stelder Band

  • 23 - 25   sep
  • 23 jan `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Dirk Stelder Band

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Dirk Stelder Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dirk Stelder Band

CD-RECENSIES

Dirk Stelder Band - Op Weg Terug

Dirk Stelder is geen nieuweling in de Nederlandse popscene. In de jaren ’70 was hij al actief met de band Tenderfoot, en stond hij aan de wieg van wat later De Dijk zou...