Neil Taylor

Neil Taylor groeide op in het engelse Bristol en is een van de meest gevraagde sessiemuzikanten van Engeland en daarbuiten. Daarnaast is hij bekend zijn gitaarwerk en optredens bij o.a. Tears For Fears Robbie Williams, Tina Turner, Natalie Imbruglia, Morrissey, Heather Nova, Chris de Burgh...en ga zo maar door. Hij heeft dus inmiddels al een indrukwekkende carrière achter de rug en heeft op de grootste podia en in stadions wereldwijd gespeeld.

Toch heeft hij besloten dat het nu tijd is om ook zijn eigen muziek ten gehore te brengen. Neil heeft een solo album uitgebracht met de titel "No Self Control" en zal binnenkort ook nog een akoestisch album uitbrengen genaamd "Chasing Butterflies". Lekker in het gehoor liggende nummers op het snijvlak van pop, rock en blues met een vleugje country tussendoor. Van krachtige rocknummers tot mooie ballades. Ook zijn zang is niet onverdienstelijk en hij heeft een prettig uniek stemgeluid die op sommige momenten wat doet denken aan Peter Gabriel.
Voor zijn solo cd's heeft samen gewerkt met samengewerkt met (Ivo Novell winnaar) songwriter Steve Torch (bekend van o.a. Cher/Believe en vele anderen).

OUDE OPTREDENS VAN Neil Taylor

  • 21 sep `12
  • 25 mrt `12
  • 16 mrt `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Neil Taylor

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Neil Taylor. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Neil Taylor

CD-RECENSIES

Neil Taylor Chasing Butterflies cover

Neil Taylor - Chasing Butterflies

Een kort biografie-onderzoek naar Neil Taylor maakt al meteen een hoop duidelijk: meneer is jarenlang begeleidend gitarist geweest bij optredens van Tears For Fears en...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: