Canti Vaganti

Uit: Madrid - Spanje

Canti Vaganti maakt muziektheater waarin intiem theater, wereldmuziek en cabaret elkaar ontmoeten. Het gezelschap is opgericht door de Italiaan Bruno Gullo en de Nederlandse Kateleine van der Maas, beide woonachtig in Madrid.

Bruno Gullo en zijn onafscheidelijke accordeon zorgen voor de Italiaanse verhalen, de commedia dell’arte, de tarantella’s met tamboerijnen en opzwepende ritmes, de Romeinse volksliedjes… Kateleine van der Maas put uit haar jarenlange ervaringen in het belevingstheater en cabaret. Het multiculturele en artistieke klimaat in Madrid functioneert als een stimulans om originele ideeën verder te ontwikkelen en daar is Canti Vaganti: daar komen verschillende instrumenten, een flinke dosis humor en twee hemelse stemmen samen.

In april 2011 ging Altijd onderweg. De minstreel die de tarantella naar het noorden bracht in première. In juni van hetzelfde jaar speelde Canti Vaganti voor het eerst het straattheaterspel Serenades op Festival Mundial. Sindsdien verblijven ze een aantal maanden per jaar in Nederland om hun zuidelijke kunsten aan een noordelijk publiek te vertonen: op kastelen, monumenten, in kerken, boerderijen, grachtenpanden en op festivals.

OUDE OPTREDENS VAN Canti Vaganti

  • 03 - 05   jul
  • 15 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Canti Vaganti

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Canti Vaganti. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Canti Vaganti