ARTIEST: Remy van Kesteren

Nederland

Denk je aan een harpspeler, dan denk je aan langharige, delicaat tokkelende nimfen. Maar nu is er Remy van Kesteren. Hij won de USA International Harp Competition 2013, de grootste harp competitie ter wereld, bereikte 500.000 bezoekers tijdens de Night of the Proms en onderneemt ambitieuze projecten, onder andere met choreograaf Hans van Manen in 2014. Als vijfjarige werd hij van de schommel gelokt door mysterieus getokkel uit een open raam. Op z'n tiende stapte Remy van Kesteren het Utrechts Conservatorium binnen en voordat hij de opleiding met de hoogste lof afrondde, kon hij al terugblikken op twee succesvolle edities van zijn eigen Dutch Harp Festival. Dat Van Kesterens carriere pijlsnel uit de startblokken schiet, schrijft hij zelf toe aan zijn voormalige lerares, Erika Waardenburg, de hofleverancier van de Nederlandse harpscene. Hij voelt zich niet gebonden aan 'heersende ideeen' over de harp.

Zoals het een echte avonturier betaamt kiest Remy van Kesteren niet voor de gebaande paden. Hij werkte samen met saxofonisten en pianisten, maar nummers ontstonden net zo goed uit jamsessies, in de file of bij een tandartsafspraak. Hij creeerde zo een nieuwe muzikale wereld waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden.

OUDE OPTREDENS VAN Remy van Kesteren

Beijk alle oude (93) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Remy van Kesteren

OUDE OPTREDENS VAN Remy van Kesteren

Beijk alle oude (93) oude optredens

FOTO'S VAN Remy van Kesteren

Foto Remy van Kesteren te Remy van Kesteren - 25/10 - Paard van Troje Foto Remy van Kesteren te Remy van Kesteren - 25/10 - Paard van Troje Foto Remy van Kesteren te Remy van Kesteren - 25/10 - Paard van Troje Foto Remy van Kesteren te Remy van Kesteren - 25/10 - Paard van Troje Foto Remy van Kesteren te Remy van Kesteren - 25/10 - Paard van Troje Foto Remy van Kesteren te Remy van Kesteren - 25/10 - Paard van Troje
 
Bekijk alle 16 foto's van Remy van Kesteren

Remy van Kesteren NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: