Glen Faria

Nederland

Glen Faria is een veelzijdige zanger, rapper en songwriter uit Amsterdam Zuidoost. Hij staat bekend om zijn levensverhalen en situaties die voor velen herkenbaar zijn. De onderwerpen van zijn liedjes varieren van liefde, zelfbeeld en gezinsleven tot aan maatschappelijke thema’s. In 2018 is Glen zijn doorbraak voor het grote publiek, wanneer hij meedoet een het NPO1 programma De Beste Zangers. Hierin zingt Davina Michele, Glen zijn lied het Duurt Te Lang. Dit nummer behaalt een jaar later 70 miljoen streams op Spotify. Glen groeit op in de Amsterdamse Bijlmer. Deze bruisende buurt heeft hem veel gebeurtenissen en verhalen opgeleverd die hij verwerkt in zijn muziek. Toen hij 20 was, werd hij een van de mede-oprichters van de theatergroep Likeminds. Daar leerde hij Yousef Gnaoui (Sef), kennen. Samen vormden zij enkele jaren later, met The Flexican en Murth Mossel, de succesvolle groep Flinke Namen waar zij de festivals, waaronder Lowlands en Pinkpop, mee plat speelden en enkele hits als Wolken en Als Zij Langs Loopt scoren. Na het succes van Flinke Namen richt Glen zich op zijn solowerk als MC Fit en brengt in 2013 zijn debuutalbum uit. In de periode van 2015 tot en met 2019, richt Glen zich vooral op het schrijven voor anderen. Zo schrijft hij onder andere voor namen als Maan, Trijntje Oosterhuis en Ali B. Naast nationaal, heeft Glen ook internationaal voor enkele grote namen geschreven en heeft hij een Billboard #1 Dance Top 100! hiervoor ontvangen. In 2020 ligt Glen zijn focus weer op het maken van eigen muziek en het uitbrengen van zijn volgende album. Glen combineert op zijn nieuwe album zang en rap moeiteloos met elkaar en voegt hier en daar ook Surinaamse invloeden toe. Daarnaast gaat Glen dit jaar weer touren langs enkele podia, festivals en theaters.

OUDE OPTREDENS VAN Glen Faria

  • 02 dec `22
  • 26 nov `22
  • 23 nov `22
  • 19 nov `22
  • 18 nov `22
  • 27 okt `22
  • 22 okt `22
  • 11 dec `21
  • 10 dec `21
  • 09 dec `21
Beijk alle oude (53) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Glen Faria

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Glen Faria. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Glen Faria

Beijk alle oude (53) oude optredens

Glen Faria NIEUWS

CD-RECENSIES

Glen Faria Fit cover

Glen Faria - Fit

Glen Faria , beter bekend als MC Fit, is een van de oprichters van het viertal de Flinke Namen (MC Fit, The Flexican, Sef en Murth The-Man-O-Script). Ondanks zijn cruciale...