Jan Henk de Groot

De Groninger singer-songwriter werd bekend onder de naam Henkus. In 2002 won hij o.a. de publieksprijs tijdens de GPVN en de 3FM demo award. De single She’s the girl werd een bescheiden hit en zorgde vooral in Noord Nederland voor bekendheid. In 2007 stopte de band en Jan Henk nam meer tijd voor werk en gezin. In 2010 was dit gezin ook weer een reden om de muziek op te pakken.

Jan Henk’s zoon Riff werd twee jaar geleden geboren met een slokdarmafsluiting. Dit houdt in dat de slokdarm niet doorloopt naar de maag maar eindigt in een soort zakje. Het eerste jaar van zijn leven speelde zich daarom voornamelijk af in ziekenhuizen. Als een soort dagboek schreef Jan Henk 10 liedjes over zorgen, tegenslagen en hoop.

Het album Riff ligt nu in de winkels en krijgt lovende recensies.
Revolver ****: “Tijden geleden dat ik een cd in handen kreeg waarvan de teksten zo direct en persoonlijk zijn en waarvan het verhaal zo prachtig verwoord is”).
Musicfrom.nl: “Het resultaat is een van de meest persoonlijke en een van de mooiste albums die we de afgelopen tijd hebben gehoord”.
MusicMaker*****: “Singer-songwriteropera.. Na twintig keer luisteren lopen de rillingen nog steeds over m’n rug.. Het geheel is een prachtige Folkplaat, met een beetje bluegrass”.
Muziekis: "De teksten hebben een diepe betekenis en een gelaagdheid die op een zodanige wijze muzikaal worden ondersteund dat de toehoorder in de omschreven en bezongen scenes wordt ingetrokken."
Heaven ***1/2: " Jan Henk brengt met RIFF een verassend geslaagd album uit..Prima Engels zingend en dito teksten schrijvend, duwt hij zijn liedjes elke keer weer een andere kant uit, waardoor het geheel uitermate fris overkomt.

Naast zijn Engelstalig werk zingt en schrijft Jan Henk ook liedjes in het Gronings. Regelmatig komen zijn ‘Kielsterachterweg’, ‘T Leste laid’ en ‘Aaltied zo’ al voorbij op de radio. Medio 2013 wordt zijn Groningstalige album verwacht.

OUDE OPTREDENS VAN Jan Henk de Groot

  • 04 apr `24
  • 06 nov `21
  • 01 - 13   jul
  • 19 sep
  • 26 aug
  • 06 dec `17
  • 27 aug
  • 01 - 02   jul
  • 15 jan `17
  • 28 mei `16
Beijk alle oude (16) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Jan Henk de Groot

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jan Henk de Groot. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jan Henk de Groot

Beijk alle oude (16) oude optredens

CD-RECENSIES

Jan Henk de Groot De Wolf Is Trug cover

Jan Henk de Groot - De Wolf Is Trug

Als je er niet mee bent opgegroeid, en dus de warme gevoelens van ergens bij horen ontbeert, klinkt een dialect al snel knullig, boers of kolderiek. Toch geniet zingen in...

Live gezien door: