Sparkle of Hope

België    Genre(s): Punk - hardcore

De band Sparkle Of Hope bestaat uit vijf mannen afkomstig uit België, die sinds de zomer van 2000 muzikaal gezien bij elkaar zijn.
Door de afgelopen jaren en alle veranderingen die zich voordeden (zoals het veranderen van de bandnaam en de opstelling van de band) hebben zij uiteindelijk een vaste opstelling gevormd die goed aanvoelde, zowel op persoonlijk als muzikaal vlak.
Tijdens de eerste vijf jaar hebben zij twee demo’s uitgebracht (‘What’s The True Meaning Of Love…’ in december 2002, en ‘Dead Stars Never Fall’ in april 2004), en samen met het uitbrengen van deze platen deden zich voor hen grote kansen voor, zoals het spelen op Rock Herk en Funtime Fest.
Een andere grote kans was het ondertekenen van een platendeal met Funtime Records. Dit was voor hen absoluut een impuls om nog meer door te zetten, en hun muziek naar het volgende niveau te brengen. En dat deden ze ook.
Zij besloten alles achter zich te laten dat op de een of andere manier verbonden was met wat zij in het verleden hadden gedaan. Met dat verse begin en hun gepassioneerde interesse in hardcore en (heavy) metal, begon het proces van songwriting. Hoofdzakelijk beïnvloed door bands zoals Darkest Hour, As I Lay Dying, Still Remains en zelfs bands als Iron Maiden, ontwikkelden zij hun eigen unieke sound. Een sound die zeldzaam is om in België te worden gehoord.
In oktober en november 2005 begaven zij zich naar Dé Studio, waar zij hun officiële debuutalbum genaamd ‘It’s Calculated Murder!' opnamen. Het resultaat is een album met tien nummers dat volop mosh, emotionele gedreven hardcore met veel breaks en veel scheurende gitaren bevat.
Je zou kunnen zeggen dat dit de nieuwe generatie ‘heavy metal’ is. In Amerika nog aan het opkomen, en ook op weg naar België.

Sparkle Of Hope is:

Daan Witters (gitaar), Koen Meys (basgitaar), Kristof Lemmens (drums), Tim Severi (gitaar) en Yves Daniels (vocals).

OUDE OPTREDENS VAN Sparkle of Hope

  • 22 - 24   aug
  • 11 jul
  • 03 mei
  • 05 aug `07
  • 27 jul
  • 13 mei `07
  • 12 mei
  • 05 mei
  • 14 apr
  • 10 mrt
Beijk alle oude (24) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Sparkle of Hope

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Sparkle of Hope. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sparkle of Hope

Beijk alle oude (24) oude optredens

Sparkle of Hope NIEUWS

CD-RECENSIES

Sparkle of Hope Light the Torches cover

Sparkle of Hope - Light the Torches

Het begon allemaal in het jaar 2000 toen vijf vrienden bij elkaar kwamen. Na vele wisselingen van naam en van leden was er toen eindelijk Sparkle Of Hope . Ze maakten een...

Sparkle of Hope It's Calculated Murder cover

Sparkle of Hope - It's Calculated Murder

Als je deze cd op zet voelt het alsof je samen met de mannen van Sparkle Of Hope op een kerkhof loopt. Niet gek ook, de...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: