Chimera

Nederland

Chimera werd in 1974 opgericht als duo. In het begin werd voornamelijk Engelstalige folk gespeeld. Eind jaren ’70 groeit de band uit tot een zesmansformatie en maakte in die jaren twee LP’s :“Des Duivels Oorkussen”en “Obstakel”. Door een avontuurlijk, progressief pad te kiezen wist de groep zich te onderscheiden van alle andere folkrevivalgroepen. Middeleeuwse Nederlandse liederen werden verpakt in een compleet eigen muziekstijl. Om die reden zijn de LP’s nog steeds gewild bij verzamelaars.

De groep is in de jaren ‘80 na hun tweede LP gestopt. De belangrijkste schakels van toen, Marry Verkade(zang en fluiten) en Bas Verkade (gitaar, bouzouki ,dulcimer en zang) hebben samen met Marijn Verkade (basgitaar, gitaar, bouzouki) en Bart Tijdeman (percussie) de draad in 2007 weer opgepakt.

Er zijn inmiddels twee CD’s uitgebracht (“Uitgevlogen” in 2010 en “ Gestolen Lente” in 2016) die al op diverse locale omroepen in het land gedraaid worden. Volgens recensies maakt Chimera“ een overtuigende mix van luisterlied, folk en progrock“. Een eigentijdse klank met een behoorlijke vleug folk, melancholiek met een Keltische inslag. Sfeervolle luistermuziek met een serieuze ondertoon. Teksten en muziek zijn van eigen hand en daarmee uniek, mede door het karakteristieke stemgeluid van Marry Verkade en de eigenzinnige begeleiding.

OUDE OPTREDENS VAN Chimera

  • 18 feb
  • 26 nov `16
  • 27 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Chimera

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Chimera. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Chimera

Live gezien door: