Ensemble Rayan

Uit: Leiden - Nederland

Ensemble Rayan is een groep die vooral spirituele muziek (Anasheed) speelt verpakt in een moderne tint.

De groep bestaat uit muzikanten die verschillende instrumenten bespelen, zo wil de groep zowel oosterse als westerse instrumenten invoeren om een vernieuwde blik aan deze genre te geven. De repertoire van Rayan loopt uiteen: zo beslaat deze bijvoorbeeld het gedenken van God ,zijn profeten en streeft om in de toekomst dit uit te breiden door meerdere thema’s te behandelen.

Rayan begon in 2002 (onder een andere naam) als een traditionele Anasheed groep met alleen percussie, vervolgens begon de groep zich te ontwikkelen doordat er verschillende mensen uit verschillende groepen bijsloten en door de toenemende vraag naar deze genre. Rayan blijft zich de komende tijd ontwikkelen en hoopt hiermee zich te onderscheiden met andere muziekstijlen.

Rayan heeft op vele gelegenheden opgetreden. Zo heeft de groep deelgenomen aan verschillende (inter-)nationale festivals waarvan de Europese festival voor spirituele muziek te Brussel het hoogtepunt was en ook nog in de prijzen was gevallen en meerdere malen de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Daarnaast heeft de groep opgetreden in verschillende radioprogramma’s waaronder van NIO en verscheen in 2005 op de Marokkaanse televisie waarin een verslag werd gedaan van de Europese Festival 2005.

OUDE OPTREDENS VAN Ensemble Rayan

  • 05 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Ensemble Rayan

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ensemble Rayan. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.