Vic Chesnutt

Uit: Zebulon, Georgia - Amerika    Genre(s): Covers - covers

Vic Chesnutt werd geboren in Jacksonville, Florida en groeide op in Zebulon, Georgia. Vic’s leven werd hoofdzakelijk, vanaf het moment dat hij z’n eerste song schreef op vijfjarige leeftijd, gevuld met muziek. Charley Pride’s live-versie van het Hank Williams nummer ‘Kaw-Liga’ maakte al op jonge leeftijd indruk op hem. ‘Ik was er helemaal weg van, het vertelde een verhaal,’ zegt hij. In zijn tienerjaren speelde hij trompet in een coverband. ‘Onze band heette Sundance en we speelden elk weekend in ruige tenten. Het was mijn baan en ik verdiende ongeveer $ 200 per week.’ Bij een auto-ongeluk in 1983 raakte Vic gedeeltelijk verlamd en werd hij afhankelijk van een rolstoel maar bleef, muzikaal en in andere opzichten maar doorgaan. ‘Ik was 18 toen het ongeluk gebeurde en naderhand verhuisde ik naar Nashville. Ik jatte het boek Norton Anthology Of Modern Poetry en bleef nachten op om het te lezen; Walt Whitman, Wallace Stevens, W.H. Auden, Steven Crane. En Emily Dickenson, ik vond haar ‘nursery rhyme rhythms’ geweldig. Dat type dichtende kracht was hetgeen waar ik naar op zoek was.
Vic ontmoette rond 1985 R.E.M. zanger Michael Stipe in Athens. In 1988, na een aantal solo shows van Vic, overreedde Michael hem mee te gaan naar een opnamestudio. Die opnames werden zijn eerste album , Little, uitgebracht op Texas Hotel in 1990. De nummers waren grimmig, eerlijk en dichterlijk van aard maar tevens fris en wereldwijs. Af en toe toerde hij solo en soms met band. Hij bleef pakweg elk jaar opnames maken en ieder album bracht iets nieuws. De New Yorkse filmmaker Pete Sillen kwam langs tijdens de sessies voor het 2e album (West Of Rome, ook door Stipe geproduceerd) en maakte filmopnames, die later verwerden tot een documentaire over Vic genaamd Speed Racer.

OUDE OPTREDENS VAN Vic Chesnutt

  • 14 mrt `09
  • 25 nov `07
  • 25 mei `05
  • 04 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Vic Chesnutt

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Vic Chesnutt. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Vic Chesnutt

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: