Sink The Bismarck

  • 30x20 Minuten Festival 2015
    © Irwan Notosoetarso
  • 30x20 Minuten Festival 2015
    © Irwan Notosoetarso
Uit: Leiden/Den Haag - Nederland

De naam moge duidelijk zijn. Deze heren zullen als echte kapiteins met het schip en het gehele publiek naar de kelder gaan als zij het podium betreden. Onder het mom dat vrouwen en kinderen eerst moeten, reddingsvesten voor laffe hazen zijn en een halfvolle fles rum beter drijft dan een volle, koersen deze mannen rücksichtslos door de wilde wateren tussen de rock, punk en rock’n’roll door.

In 2005 begon het allemaal met en in 2013 is het zeewaardige vijftal nog altijd niet kopje onder gegaan aan copieus drankgebruik, ontluikende carrières en vervaarlijke ijsbergen. In wisselende samenstellingen en zelfs onder een andere naam (Iris) timmerden deze muzikale zeelieden aan de weg onder de vlag van broederlijke liefde. Inmiddels ligt er ook een EP, die in juni 2013 uitkwam: Direct Hits. Een kanonskogeltje op een cd.

Nadat Sink the Bismarck was geboren als naam, kwam de identiteit in het kielzorg. De vijf heren – Walewijn, Ferguut, Denny, Ernst en Koen – zijn beland op een duister schip met als enig doel zoveel mogelijk zieltjes te winnen, te verteren en uiteindelijk over de plank te laten lopen. Voor de bandleden zit er niets anders op: om in hun eigen zelfbehoud te voorzien, zullen zij het publiek zo goed mogelijk moeten entertainen. Opdat zij monsteren voor de cruise van hun leven.

Een cruise in de vorm van een bak met herrie. Vol drank, rock, piraten en scheurbuik. Een cruise, zo laat zich lezen, om nooit te vergeten. Of om nooit te verlaten, mocht het tegenzitten.

OUDE OPTREDENS VAN Sink The Bismarck

  • 27 jun `19
  • 11 jun
  • 04 apr
  • 21 feb
  • 29 nov `14
  • 06 - 09   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Sink The Bismarck

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Sink The Bismarck. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sink The Bismarck

FOTO'S VAN Sink The Bismarck

Foto Sink The Bismarck te 30x20 Minuten Festival 2015 Foto Sink The Bismarck te 30x20 Minuten Festival 2015 Foto Sink The Bismarck te 30x20 Minuten Festival 2015 Foto Sink The Bismarck te 30x20 Minuten Festival 2015
 
Bekijk alle 4 foto's van Sink The Bismarck

CD-RECENSIES

Sink The Bismarck Songs On The Styx cover

Sink The Bismarck - Songs On The Styx

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in 1941 het Duitse oorlogsschip Bismarck achtervolgd door de Britse marine en uiteindelijk tot zinken gebracht. Over deze gebeurtenis...

Sink The Bismarck Direct Hits cover

Sink The Bismarck - Direct Hits

Sink The Bismarck is een punkrockband uit Leiden en Den Haag. De groep bestaat uit de gitaristen Ferguut den Boer en Denny van Veen, bassist Ernst Friele, drummer...