The London Underground

Uit: Leusden - Nederland

De Amersfoorts-/Utrechtse Indiepopband "The London Underground" werd eind 2012 opgericht nadat gitarist/zanger Jesse Veldman en gitarist David Bos elkaar tegen kwamen in de metro van Londen. Vanwege deze ontmoeting is ook de uiteindelijke bandnaam ontstaan. David werd oorspronkelijk als bassist toegevoegd aan de toen nog 2-koppige band die Jesse samen met drummer Roel Bak al eerder had opgericht. Met de komst van bassist Bart Ruiter en de keuze om met David als leadgitarist verder te spelen werd de huidige bezetting een feit. Hun keuze om vol voor de muziek te gaan is duidelijk hoorbaar en dit zie je ook duidelijk terug tijdens hun energieke optredens.

De leden van The London Underground dagen elkaar constant uit om hun (zeer aanwezige) talent tot de grenzen op te verkennen en muzikaal het maximale te bereiken. Zowel in de composities en eigen arrangementen, als in de uitvoering daarvan is dat goed te merken. Maar muziek maken is meer dan dat! Tijdens optredens weet de band altijd weer de hele zaal te bespelen. De combinatie van goede nummers, veel lol op het podium én de natuurlijke gave om het hele publiek mee te trekken maakt van elk optreden een feest.

De The Londen Underground laat zich inspireren door toonaangevende bands als The Arctic Monkeys, Red Hot Chili Peppers en The Strokes. Eigen nummers zijn een mix van originele Indiepop met hoorbaar Britse invloeden, maar ook gevoeliger werk gaan zij niet uit de weg. Daarmee creëren zij een geheel eigen en herkenbare sound.

KOMENDE OPTREDENS VAN The London Underground

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The London Underground. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.