Romi & Di Gojim

Uit: Amsterdam - Nederland

KLEZMER MEETS MEDITERRANEE

Afgelopen theaterseizoen vierde Neerlands eerste Klezmerband Di Gojim haar 25 jarig jubileum met ‘Ameezing Klezmer Show”. Een muzikale compilatie van hoogtepunten en anekdotes. Vijfentwintig jaar klezmermuziek maken en toch nog steeds vernieuwend zijn, dat is de kracht van het virtuoze collectief Di Gojim.

Dit seizoen bestijgen de heren het podium met de Portugese-Masaï zangeres Romi Anauel. Romi is in Spanje en Portugal bekend als leading lady van Terrakota en Romi & Soldiers of Ra. Ze geeft met deze bands performances over heel de wereld en kwam op een van deze buitenlandse festivals leden van Di Gojim tegen.

De samenwerking tussen Romi en Di Gojim zorgt voor een zinderende Mediterrane sfeer. Voor ‘Klez-sur-Mer’ zijn nieuwe composities geschreven, gebaseerd op melodieën uit Romi’s moederland. De klezmer wordt hierdoor pittig gekruid met fado, jazz manouche, tango en een onmisbaar snufje zigeunermuziek.

De première vindt plaats op zondag 8 december a.s. in de synagoge Groningen. Daarna volgt een korte tournee door het land. Meer info op www.digojim.nl

KOMENDE OPTREDENS VAN Romi & Di Gojim

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Romi & Di Gojim. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.