Rooi Waas

Uit: Amsterdam - Nederland

Rooie Waas werd in 2011 opgericht door Gijs Borstlap en Mikael Szafirowski: muzikanten uit de hoofdstedelijk improvisatie- en noisescene die met zelfgebouwde synthesizers een uniek rauw, noisy geluid wisten te creëren. De teksten van Borstlap maken het geheel tegelijkertijd kinderlijk filosofisch en ouderlijk bedachtzaam.
Het in 2012 verschenen debuut album Het is maar een constatering werd door Narrominded (op cd) en door Blowpipe (op vinyl) uitgebracht. De plaat werd bestempeld als ‘uniek’, ‘non-conformistisch’ en ‘keihard en mooi’.
Opvolger NU is dansbaar, humoristisch, heeft dadaïstische trekjes en is daarnaast vooral typisch Rooie Waas. NU is gemaakt door het kernduo Borstlap (vocaal, Cacophonator) en Szafirowski (Weird Sound Generator) terwijl toetsenist Ofir Klemperer vanuit Amerika zijn bijdrage via internet leverde en Gerri Jäger de puntjes op de i zette. Gastmuzikanten zijn Yedo Gibson (sax) en vocaliste Ibelisse Guardia Ferragutti.

KOMENDE OPTREDENS VAN Rooi Waas

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Rooi Waas. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.