ARTIEST: Das Pop

Uit: Gent - België

Das Pop betekent hevige pop met een vleugje ironie en stevige teksten. Deze Gentse groep laat je meeslepen met hun typische elektronische klanken. Belgische band, die beinvloed is door Bowie en de jaren 70. De band trekt de aandacht door in 1998 de Rockrally te winnen. Met het gewonnen geld wordt de debuutsingle 'A Different Beat' gefinancierd, die veelvuldig op Studio Brussel wordt gedraaid. PIAS hapt toe, en tekent de band voor een paar singles.

Daarna is het even stil rond de band, maar in oktober 2000 komt in Belgie en Nederland het album 'I love' uit, ondersteund door een slimme promotiecampagne (de 'I love' t-shirts).

De band speelt in 2001 zowel op Marktrock, Pinkpop als Werchter, en de plaat wordt ook in Frankrijk, Spanje en Duitsland uitgebracht. Hier wordt ook getourd, waarna de band de studio in duikt voor de opvolger. Deze verschijnt begin 2003, waarna de band op Motel Mozaique en Werchter speelt.

OUDE OPTREDENS VAN Das Pop

Beijk alle oude (104) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Das Pop

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Das Pop. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Das Pop

Beijk alle oude (104) oude optredens

FOTO'S VAN Das Pop

Foto Das Pop te Motel Mozaïque 2011 Foto Das Pop te Das Pop - 4/10 - Effenaar Foto Das Pop te Das Pop - 4/10 - Effenaar Foto Das Pop te Das Pop - 4/10 - Effenaar Foto Das Pop te Das Pop - 4/10 - Effenaar Foto Das Pop te Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen 2009
 
Bekijk alle 20 foto's van Das Pop

Das Pop NIEUWS

Al het Das Pop nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: