Phil Collins

Amerika

El Sympatico van de populaire muziek! Collins verenigt op natuurlijke wijze humor en beroepsernst. Een gouden combinatie waarmee hij al miljarden mensen fijne momenten heeft bezorgd. Eerst als slagwerker en drummende zanger van Genesis (1970-1996). En vanaf 1981 ook als zichzelf. De zegetocht wordt afgetrapt met de drumintro aller drumintro's (zie "In The Air Tonight") en levert monsterhit na monsterhit op. Onderweg komen andere liefdes bovendrijven. Collins is een groot liefhebber van het witte doek. Hij schittert als acteur in de film 'Buster' en schrijft de muziek voor de Disney-prenten 'Tarzan' (goed voor een Grammy en een Oscar) en 'Brother Bear'. Een fijne tip voor een regenachtige zondag: zoek de jonge Collins in 'A Hard Day's Night' van The Beatles. Zeker even groot is zijn passie voor jazz. Daarmee begon het lang geleden bij de fusion-groep Brand X. En daarmee gaat het in 1996 naar ongekende hoogten als Collins met een 20-koppige band onder leiding van Quincy Jones mag aantreden op het prestigieuze Montreux Jazz Festival. Na enkele jaren nagenieten trekt Collins tijdens de zomer van 2004 weer naar buiten. Zijn 'First Final Farewell Tour' doet enkele zorgvuldig geselecteerde plekken aan in Europa. In de uitgebreide begeleidingsgroep is er al zeker plaats voor zangeres Oletta Adams en saxofonist Gerald Albright.

OUDE OPTREDENS VAN Phil Collins

  • 20 jun `19
  • 01 jul
  • 20 jun
  • 19 jun `04
  • 04 mei `90
  • 27 feb `85

KOMENDE OPTREDENS VAN Phil Collins

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Phil Collins. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Phil Collins

Phil Collins NIEUWS

CD-RECENSIES

Phil Collins Going Back cover

Phil Collins - Going Back

Phil Collins is een artiest met een ongekende staat van dienst. Alleen al zijn naam op een cd-boekje is om die reden al goed voor een miljoenenverkoop, bij wijze van...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: