Fivestar Floorshow

Uit: Noordwijk - Nederland

De muziek van F*FS kan omschreven worden als een mix tussen emo, poppunk en rock die omschreven kan worden als “Heartrock”. Hierin zijn de invloeden van bands als The Ataris, Something Corporate, Jimmy Eat World, the Starting Line en Foo Fighters duidelijk terug te horen. In de bandnaam staat “Five Star” voor de mate van kwaliteit die de band wenst af te leveren, en “Floorshow” voor het soort show dat de band wil geven (heftig, energiek, hard, maar vooral leuk).

Het verhaal begint als Tejoow Freek ontmoet op de middelbare school waar ze zich toevallig allebei in het toilet verschanst hebben om zo onder Wiskunde uit te kunnen komen. Ze spreken af om een keer te gaan jammen, en zo ontstaat het idee om een band te beginnen. Vanwege Freeks zangervaring in zijn vorige band wordt het besluit genomen om in deze band ook de vocalen op zich te nemen. Tejoow kende Siebe, die bas gespeeld had in een aantal andere bands. Siebe wilde graag meespelen, maar onder voorwaarde dat er wel een drummer gevonden werd.
Het bleek dat het probleem niet zat in het vinden van een drummer, maar wel in het vinden van een goede en gemotiveerde drummer die bekend was met de stijl muziek die ze wilden spelen. Ze probeerden ongeveer 3 of 4 drummers voordat Jordi, een vriend van Freek, bij Freek aangaf dat hij de juiste man was om de openstaande vacature binnen de band op zich te nemen. Na een korte try-out, wist Jordi Freek, Tejoow en Siebe te overtuigen van zijn kwaliteiten.
Het viertal, speelde slechts een paar maanden samen toen Freek besloot dat hij de leadzang niet meer voor rekening wilde nemen, om meer aandacht te besteden aan het gitaar spelen. Daarom werd eind November besloten om Ro als zanger aan de band toe te voegen.

Fivestar Floorshow bestaat uit:
Jordi Deckers : Drums
Siebe Anès : Bass
Martijn ‘Tejoow’ van Lith : Gitaar
Freek van der Heide : Gitaar, back up vocals
Ronald ‘Ro’ Eedens: vocals

OUDE OPTREDENS VAN Fivestar Floorshow

  • 24 aug
  • 28 apr
  • 05 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Fivestar Floorshow

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Fivestar Floorshow. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Fivestar Floorshow