Ian Moss

Uit: Alice Springs - Australië

Ian Richard Moss werd op 20 maart 1956 geboren in Alice Springs, Australie.

Deze blues en rock gitarist is vooral bekend als lid van de Australische pop rock band Cold Chisel, die hij samen met toetsenist Don Walker in 1973 heeft opgericht met Jimmy Barnes als zanger.

In 1989 bracht Moss zijn succesvolle debuut album "Matchbook" uit. Hij ontving ook verschillende onderscheidingen van de Australian Record Industry Association (ARIA), waaronder Beste Mannelijke Artiest en Beste Album.

In 1991 bracht Moss zijn tweede album uit, "Worlds Away" met een bewerking van de Cold Chisel klassieker "Bow River".

Voor het eerst in tien jaar tijd werkte Moss in 1993 weer samen met Barnes op zijn solo album "Heat" en werd Cold Chisel opgenomen in de ARIA Hall of Fame.

Moss' derde solo album "Petrolhead" bracht hij in 1996 uit, door sommigen beschouwd als zijn beste. In 1997 opnieuw uitgebracht met een additionele live cd "Ian Moss Live", die in 1998 ook apart werd uitgebracht.

In 1998 kwam Cold Chisel met Moss met het album "The Last Wave of Summer" en in 2003 met een dubbel live album "Ringside".

Moss zijn volgende solo album "Six Strings" (2005) bevat 16 akoestische nummers met materiaal van Cold Chisel, zijn solo albums en covers van Jimi Hendrix and Creedence Clearwater Revival.

In hetzelfde jaar speelde Moss gitaar op Barnes' solo album "Double Happiness".

Zijn volgende solo album "Let's all Get Together" bracht Moss in 2007 uit met daarop akoestische covers van Cold Chisel.

In 2009 kwam Moss met zijn solo album "Soul on West 53rd", een verzameling van voornamelijk soulnummers uit de zestiger en zeventiger jaren.

Cold Chisel bracht in 2012 het album "No Plans" uit.

In 2012 nam Australian Guitar magazine Moss als nummer 3 op in hun Definitive Top Ten Australian Guitarists of All Time.

KOMENDE OPTREDENS VAN Ian Moss

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ian Moss. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.