ARTIEST: Placebo

Uit: Londen - Engeland    Genre(s): Pop - pop Experimenteel - (new) wave

Placebo is ontstaan uit de band "Ashtray Heart", deze bestond uit Brain Molko (die overigens in Belgie is geboren) en Stefan Olsdal. Samen hadden zij op een Amerikaanse school in Luxemburg gezeten en toevallig kwamen ze elkaar in Londen weer tegen. Na een drummer (Steve Hewitt) gevonden te hebben was de band Placebo geboren. In 2007 werd Steve Forrest de nieuwe drummer van de band. De muziek van Placebo is eigenlijk nergens mee te vergelijken. De stem van Brian Molko herken je uit duizenden en niemand maakte zo succesvol een combinatie van new wave en (langzame) punk. Het kost Placebo geen moeite om aandacht van de pers te krijgen. Door drugsgebruik en het feit dat in deze band een homo- en bi- en een heterosexueel zit, is de band (zeker in Engeland) nog steeds controversieel.

OUDE OPTREDENS VAN Placebo

KOMENDE OPTREDENS VAN Placebo

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Placebo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Placebo

FOTO'S VAN Placebo

Foto Placebo te Placebo - 15/06 - TivoliVredenburg Foto Placebo te Pinkpop 2015 - Zondag Foto Placebo te Lowlands 2010 Foto Placebo te Pukkelpop 2010 Foto Placebo te Rock Werchter 2014 - dag 1 Foto Placebo te Lowlands 2010
 
Bekijk alle 87 foto's van Placebo

Placebo NIEUWS

Al het Placebo nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: