ARTIEST: De Dijk

Uit: Amsterdam - Nederland    Genre(s): Pop - pop

‘Mag het licht uit’, ‘Ik kan het niet alleen’, ‘Bloedend hart’ en ‘Als ze er niet is’. Dat zijn slechts enkele van de vele hits, die de Nederlandstalige topformatie De Dijk sinds haar oprichting in 1981 heeft gescoord. Die goede songs en de spetterende live concerten vormen de basis van het succes van De Dijk. Het vijftal besloot in 1999 na al die inspanningen een jaartje vrij te nemen.

Wie toen dacht dat het einde van de band nabij was, kwam bedrogen uit. Want in 2000 kwam De Dijk ijzersterk terug met een spectaculair optreden op Pinkpop en de fraaie cd ‘Zevende Hemel’, die inmiddels al goud heeft opgeleverd.
Sindsdien gaan de heren ook op het podium weer als beesten tekeer, samen met de twee blazers van De Hot Haarlemmer Dijk Horns en gitarist/producer J. B. Meijers (ex-Fatal Flowers en ex-Supersub).

OUDE OPTREDENS VAN De Dijk

KOMENDE OPTREDENS VAN De Dijk

OUDE OPTREDENS VAN De Dijk

FOTO'S VAN De Dijk

Foto De Dijk te Elvis Costello / De Dijk - 05/07 - Paleis Soestdijk Foto De Dijk te De Dijk - 8/12 - Atak Foto De Dijk te De Dijk - 11/06 - TivoliVredenburg Foto De Dijk te De Dijk - 8/12 - Atak Foto De Dijk te Top 2000 in Concert - 11/12 - Heineken Music Hall Foto De Dijk te Dauwpop 2010
 
Bekijk alle 125 foto's van De Dijk

De Dijk NIEUWS

Al het De Dijk nieuws

video's De Dijk

Video: 1 minute till showtime: De Dijk

1 minute till showtime: De Dijk

De Dijk stond afgelopen woensdag in de TivoliVredenburg te Utrecht. Benieuwd hoe de laatste...

video's De Dijk

Video: 1 minute till showtime: De Dijk
video1 minutetillshowtime: DeDijk

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: