OVER FESTIVALINFO: Festivalinfo en adblockers

Festivalinfo, Podiuminfo en Cabaretinfo zijn commerciële websites. Dat betekent niet dat we tonnen per jaar binnenslepen. Was het maar zo’n feest. Dit is de muziekwereld, niet Wall Street.

Dat we commercieel zijn, wil zeggen dat we geen subsidies ontvangen en dus ons eigen geld moeten verdienen om te blijven bestaan. Geld voor personeel, geld voor servers, geld voor computers, geld voor kantoorruimte. Dat geld verdienen we door advertenties te verkopen. Meestal krijgen we betaald per keer dat een advertentie getoond wordt. Wanneer iemand met een adblocker onze sites bezoekt, levert ons dat ons niets op. Zou iedereen een adblocker installeren, dan betekent dat het einde van Festivalinfo, Podiuminfo en Cabaretinfo.

Geen irritante reclames
We snappen heel goed dat veel advertenties bloedirritant zijn. Omdat onze doelgroep vrij homogeen is (het zijn allemaal liefhebbers van (live) muziek), kunnen we onze advertentieruimte meestal verkopen aan instanties die goed bij ons passen. Veel banners op onze sites zijn aankondigingen van concerten en festivals. Soms zit er een schoenenmerk of een telecomaanbieder tussen. Het is nooit van die spam-onzin dat je de miljoenste bezoeker bent en daarom een telefoon hebt gewonnen.

Adblockers alleen voor onze sites uitschakelen
Het handige van adblockers is dat je ze per site uit kunt schakelen. Je zou ons heel erg helpen als je dat wilt doen voor onze websites. Het is heel eenvoudig en je wilt niet weten hoe dankbaar we je zijn. Lees hier hoe je dat doet.

Bedankt!

Namens festivalinfo,

Rob van der Zwaan, eigenaar