Wat te doen aan het einde van de zomervakantie?

Door Marz667 op 10 augustus 2010 - 16:43 1 Werden voorheen nog Pukkelpop en Lowlands met elkaar vergeleken, zijn het ditmaal ook Sail, Xnoizz Flevo Festival, Summer Breeze, AREA4-Festival en Nirwana Tuinfeest die steeds meer festivalbezoekers weten te trekken. Weet je nog niet hoe je het einde van de zomervakantie moet invullen? Festivalinfo geeft je iets meer informatie over de zeven events!

SAIL Amsterdam 2010
SAIL Amsterdam is een om de vijf jaar gehouden evenement en de komedie editie vindt plaats van donderdag 19 t/m maandag 23 augustus op en rond het IJ. Het evenement werdt voor het eerst gehouden in augustus 1975 tijdens de viering van het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam. De vijftal dagen zal voornamelijk in het teken staan van optredens en het podium zal o.a. worden beklommen door C-Mon & Kypski, Laura Jansen, Dio, Lisa Lois, Giovanca, The Partysquad, Go Back To The Zoo, TLM, Wouter Hamel en Zwart Licht. Goed nieuws is dat het festival totaal gratis toegankelijk is.

Pukkelpop 2010
De vijfentwintigste verjaardag van het Belgische Pukkelpop gaat niet onopgemerkt voorbij! Het festival is van donderdag 19 t/m zaterdag 21 augustus in Hasselt-Kiewit en voor het eerst in de geschiedenis zijn alle (combi- en dag)tickets uitverkocht. Combi-tickets gingen weg voor 145 euro (zonder reservatie- of handlingkosten van 4,5 euro per ticket). Het festival wordt aangedaan door Iron Maiden, Queens Of The Stone Age, Blink 182, Placebo, Snow Patrol, De Jeugd Van Tegenwoordig, Mumford and Sons en Kate Nash. De organisatie is na alle jaren nog steeds in handen van de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg met als uithangbord Chokri Mahassine.

Lowlands 2010
De achttiende editie van het A Campingflight to Lowlands Paradise wordt gehouden op evenemententerrein Walibi World in Biddinghuizen. Kaarten kosten €155 en gingen vanaf 21 februari in de voorverkoop, een klein probleem is dat ze op 1 maart alweer waren uitverkocht. Het driedaags muziekfestival wordt georganiseerd door Mojo Concerts en er is naast muziek ook veel aandacht voor literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Op het muzikalemenu staat bijvoorbeeld Anouk, 30 Seconds To Mars, Placebo, Massive Attack, Mumford and Sons, Queens Of The Stone Age, Blink 182 en Snow Patrol.


Xnoizz Flevo Festival 2010
Het Xnoizz Flevo Festival is een jaarlijks jongerenfestival, georganiseerd door stichting Flevo Festival, dat in augustus 2010 voor de 33e keer plaatsvindt. En vorig jaar bezochten meer dan 10.000 mensen het festival! Het festival profileert zich door haar christelijkeidentiteit en de podia worden aangedaan door o.a. Rue Royale, The Black Atlantic, John Coffey, Little Things That Kill en Minco Eggersman. Kaarten gaan we voor €115 (18+) en voor €109 (18+) in de voorkoop, maar deze was enkel voor de snelle beslissers, want de voorverkoop is momenteel gestopt. Je kunt vanaf vandaag nog alleen aan de kassa kaarten kopen.

Summer Breeze 2010
Summer Breeze is groot metalgeoriënteerd festival in Duitsland, dit gehouden op van donderdag 19 t/m zaterdag 21 augustus in Dinkelsbühl. En dat ligt 80 kilometer ten oosten van Stuttgart. Cannibal Corpse, Parkway Drive, Sepultura, Gorgoroth, Korpiklaani, Ill Niño, Agnostic Front en vele anderen zullen de podia gaan bestormen. Heb je nog geen kaart kunnen bemachtigen? Dan hebben we helaas slecht nieuws; want ook dit festival is totaal uitverkocht. Op de festivalwebsite valt te lezen dat er nog enkele dagtickets verkrijgbaar zullen zijn aan de kassa.

AREA4-Festival 2010
De bands Queens Of The Stone Age, Monster Magnet, Gogol Bordello, All Time Low, Blink 182 en Placebo komen naar Area 4 in Duitsland. Het festival wordt gehouden van vrijdag 20 t/m zondag 22 augustus 2010 in Oberhausen en kaarten gaan weg voor 99 euro. Het festival wordt georganiseerd door FKP Scorpio, wat behoort tot de vooraanstaande concertorganisatoren in Duitsland, die we ook kennen van Hurricane en M'era Luna. De organisatie heeft een veertigkoppig team en een jaaromzet van meer dan 35 miljoen euro, niet bepaald een kleintje dus.

Nirwana Tuinfeest 2010
Dit jaar wordt het alweer de 35e Nirwana’s Tuinfeest gehouden, dit gehouden van vrijdag 20 t/m zondag 22 augustus in Lierop. Het tuinfeest wordt altijd als opener van het seizoen van OJC Nirwana georganiseerd, dit is een gelijknamig podium, het festival vindt plaats de tuin hiervan. Op het programma staat ditmaal o.a. Mad Caddies, Monster Magnet, Ill Niño, Sick Of It All, Sepultura en Moke. Een combiticket gaat weg voor €50 in de voorverkoop, maar zijn voor €60 ook verkrijgbaar bij de dagkassa.


Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Amsterdam Dance Event2

BERG NAMEN AMSTERDAM DANCE EVENTHet Amsterdam Dance Event, dat plaats zal vinden van 20 tot en met 23 oktober...

miseryindex_news.gif2

NEUROTIC PRESENTS EERSTE EDITIE RAW! FEST Met Misery Index, Black Breath, Grave, Urn, Arsis, Diabolical, The Last...

REACTIES

Avatar BasP
wo 11 aug 2010 19:13

Wrong Dynamo Outdoor.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.