Lokerse Feesten-donderdag vleesloos vanwege Morrissey

Door op 1De komst van het Britse popicoon Morrissey heeft de organisatie van de Lokerse Feesten ertoe genoopt om de dag van zijn optreden alle verkoop van vlees, dus ook de fameuze paardenworst en beenhesp, te bannen.

Morrissey is een overtuigd vegetariër. "Morrissey is een mooie naam en daarom hebben we ingestemd", zegt de organisatie, die denkt dat het publiek "zich wel zal aanpassen". De ticketverkoop lijkt hen gelijk te geven, die loopt als een trein.tentcamping2

ROCK WERCHTER-CAMPINGS DAG EERDER OPENDrie campings van het festival Rock Werchter openen dit jaar al een dag voor...

Attitude Holland plaatje7

MAAK KANS OP EEN THE WHO T-SHIRT! Het is ook wel eens leuk om iets anders te kunnen weggeven dan kaartjes voor...

REACTIES

Avatar ProgDamien
di 31 mei 2011 10:35

ProgDamien What the ..

 0
Avatar faab
di 31 mei 2011 10:35

faab Zal wel een groot spektakel worden!

 0
Avatar FutureCrimes
di 31 mei 2011 10:43

FutureCrimes Dat is pas een eis. Lijkt me lastig dat na te leven maar respect hoor, hoe vreemd ook.

 0
Avatar BasP
di 31 mei 2011 10:47

Wrong ik kom in mijn vleesjurk!

 1
Avatar Spicy_McHaggis
di 31 mei 2011 11:05

Spicy_McHaggis kom een flEshmob doen en kilo's worst op het podium gooie

 0
geen avatar
di 31 mei 2011 11:26

beenieman Weer zo'n negatief weergegeven verhaal: Moz heeft nooit geëist dat er geen vlees verkocht wordt op het terrein, de organisatie heeft ZELF beslist er een soort veggie-dag van te maken als symbolisch gebaar. Op 5 meter van het terrein staan er trouwens meer dan genoeg kraampjes met vlees. Zie bericht op www.lokersefeesten.be

 0
Avatar hansjuvefan
di 31 mei 2011 13:49

hansjuvefan beenieman schreef:
Weer zo'n negatief weergegeven verhaal: Moz heeft nooit geëist dat er geen vlees verkocht wordt op het terrein, de organisatie heeft ZELF beslist er een soort veggie-dag van te maken als symbolisch gebaar. Op 5 meter van het terrein staan er trouwens meer dan genoeg kraampjes met vlees. Zie bericht op www.lokersefeesten.be


Vreemd, ik heb dat verhaal zelfs op teletekst gelezen van canvas. Ik snap eigenlijk niet wat iedereen tegen een veggie dag heeft, als je een bicky wil eten ga je gewoon naar buiten :p

 0
Avatar pijnacker
di 31 mei 2011 15:01

pijnacker Moeten we dan komkommers eten ?

 0
Avatar jeroensiep
di 31 mei 2011 15:52

jeroensiep Goede actie! Maar voor mij maakt het niet veel uit want ik eet sowieso geen vlees.

Belachelijk dat mensen het een probleem vinden of denken dat vegetariërs alleen groente eten. De vleesvervangers (van nu) doen over het algemeen echt niet onder in smaak.

 0
Avatar jos_theboss22
di 31 mei 2011 19:22

jos_theboss22 Best een aardige actie. Wat dat betreft is er op sommige festivals voor vegetariers ook maar bar weinig te eten.

 0
Avatar KingRichard
wo 01 jun 2011 00:22

KingRichard Ik eet vlees uit principe ...

 0
Avatar evile
wo 01 jun 2011 12:12

evile Ben benieuwd of dit net zo'n succes word als van morrison zijn bierverbod op blues peer. Na 1 liedje boe roepen en bier gooien werd het verbod opgeheven.

 0
Avatar noname
wo 01 jun 2011 13:58

noname jeroensiep schreef:
. De vleesvervangers (van nu) doen over het algemeen echt niet onder in smaak.


dat valt niet mee om te beoordelen als je nooit vlees eet..

 0
Avatar jeroensiep
wo 01 jun 2011 15:44

jeroensiep noname schreef:
jeroensiep schreef:
. De vleesvervangers (van nu) doen over het algemeen echt niet onder in smaak.


dat valt niet mee om te beoordelen als je nooit vlees eet.. Dat ik nu vegetariër ben betekend niet dat ik nooit in mijn leven vlees heb gegeten, integendeel zelfs. Maar dan had je natuurlijk even moeten nadenken voordat je dit typte.

 0
Avatar SnarfLiono
wo 01 jun 2011 23:23

SnarfLiono Ik denk niet dat je veel carnivoren gaat bekeren hiermee. Ik wist trouwens niet eens dat je op het festivalterrein zelf ook kunt eten.

 0
Avatar SnarfLiono
do 02 jun 2011 17:07

SnarfLiono Friet telt niet echt als vegetarisch omdat de frikandellen in hetzelfde vet gebakken worden of is dat vegen redeneren? Koste met trouwens 4,5 incl. saus voor een relatief klein frietje in Lokeren. Wat wel superrelaxed is van Lokeren is dat je er om 3 uur 's nachts nog blikken bier kan halen voor de terugweg. Zou Morrisey graag een keer zien, maar ik ga toch voor de metaldag in Lokeren.

 0
Avatar Siego
vr 03 jun 2011 10:09

Siego heeft hij Pinkpop niet op het laatste moment eens gecancelled omdat hij de geur van vlees uit de kraampjes te overheersend vond?
Morrissey speelt ook nog in Eindhoven op 5 augustus, dus daar kun je 'm ook nog zien.

 0
Avatar buke
vr 03 jun 2011 10:55

buke De reacties hier geven de zielige vleesverslaving van veel mensen aan. Echt best sneu eigenlijk. Vind het een mooi gebaar.
@smarfliono : voor de friet in hetzelfde vet zijn geen dieren afgemaakt (als het plantaardig vet is). Veel tenten gooien het tegenwoordig al in andere friteuses.

Voor de zeikerds hier; jullie hebben nog mazzel want de beste man is veganist; niets dierlijks dus!

 0
geen avatar
vr 03 jun 2011 13:27

Sepke niets tegen een veggie dag integendeel!!!! maar ik vind het gewoon belachelijk dat ik op het terrein geen vlees zou kunnen eten omdat meneer eist dat er geen vlees verkocht word omdat hij veganist is!

stel je voor dat we allemaal zulke eisen zouden beginnen stellen!

Mij gaat het niet om dat vlees in principe en ook niets tegen vegetariers maar wel tegen de eis op zich!

 0
Avatar jeroensiep
vr 03 jun 2011 15:53

jeroensiep Sepke schreef:
niets tegen een veggie dag integendeel!!!! maar ik vind het gewoon belachelijk dat ik op het terrein geen vlees zou kunnen eten omdat meneer eist dat er geen vlees verkocht word omdat hij veganist is!
Hoezo? Hij heeft het voorgesteld, en de festivalorganisatie heeft ermee ingestemd. Hoe kun je nu zeggen dat je niets tegen een veggie-dag hebt, als jij zijn idee belachelijk vind...

 0
Avatar buke
za 04 jun 2011 09:45

buke Mooie reactie Miechiel. Iemand poste onder de Lowlands discussie dat hij zijn hamburger om half 3 na een dampende Bravo ook niet wilde opgeven. Dan zeg ik; hang the DJ...
Toch jammer dat dat festivalpubliek uiteindelijk net zo onverschillig is als de rest van Nederland.

 0
Avatar Afvalzak
za 04 jun 2011 14:01

Afvalzak Helemaal niets tegen vegetariers, veganisten of andere mensen die uit principe iets niet doen/eten/drinken etc.

Maar als ik vegetarier zou zijn maakt het mij niet uit dat de rest van de wereld wel vlees blijft eten. Als je andere mensen gaat lastig vallen met hoe geweldig het is en dat ze geen vlees mogen eten ben je net zo irritant als reli-fundi's die aan de deur het geloof 'verkopen'.

Niet iedereen denkt hetzelfde dat zal ook nooit gebeuren. Leef en laat leven.

 0
Avatar buke
za 04 jun 2011 19:13

buke Afvalzak schreef:

Niet iedereen denkt hetzelfde dat zal ook nooit gebeuren. Leef en laat leven.


En dat je gebruik je in deze discussie als argument?

Vleeseten heeft niets meer met persoonlijke keuzes te maken maar met een van de grootste problemen van deze tijd. Milieu, ontbossing, wereldwijde voedselverdeling. Dat kun je niet alleen oplossen, dat moet met heel veel mensen tegelijk.

In tegenstelling tot het al dan niet geloven in hemel, hel of wat dan ook.

 0
Avatar jeroensiep
zo 05 jun 2011 17:22

jeroensiep Afvalzak schreef:
Maar als ik vegetarier zou zijn maakt het mij niet uit dat de rest van de wereld wel vlees blijft eten. Als je andere mensen gaat lastig vallen met hoe geweldig het is en dat ze geen vlees mogen eten ben je net zo irritant als reli-fundi's die aan de deur het geloof 'verkopen'.
Hoe kun je nu zeggen 'als ik vegetariër zou zijn' terwijl je niet eens begrijpt waarom. Ik weet donders goed dat mensen het irritant vinden dat vegetariërs geen vlees eten, sterker nog het moment dat ik zeg dat ik vegetariër ben voelt de gemiddelde Nederlander zich al aangevallen. Als de rest van de wereld op mij na wel vlees zou eten zou hetgeen wat ik doe ook geen nut hebben. Bovendien zijn er vrij weinig vegetariërs die je echt het vlees uit de mond stoten, maar de discussie alleen al kan meestal geen begrip voor getoond worden. Net zoals jij nu ongeveer...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.