Trixie Whitley, Benga e.a. op Lowlands

Door Marz667 op 20 juli 2012 - 11:09 1 Addison Groove, Benga, Blawan, Camo & Krooked (DJ set), Chromatics, EPROM, Funtcase, Hudson Mohawke, Joy Orbison, Julio Bashmore, Loadstar, Trash Talk, Light Asylum, Sun Araw, Piro, Disclosure, DJ+, Nguzunguzu, Rudimental, Skip&Die en Trixie Whitley zijn vandaag bevestigd voor Lowlands.

Ook is er slecht nieuws: Peaking Lights heeft alle Europese shows deze zomer afgezegd en komt dus helaas niet naar Lowlands. Reden hiervoor is dat zij tijd nodig hebben om met familie door te brengen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



rewirefestivalnews

NOSAJ THING E.A. VOOR REWIRE FESTIVAL 2012 Nosaj Thing, H-SIK, FilosofischeStilte, Black Rain, Pete Swanson, Deaf...

kissmyaff1

GET CAPE. WEAR CAPE. FLY. NIET OP AFF Get Cape. Wear Cape. Fly. moet het optreden op AFF afzeggen. Sam Duckworth...

REACTIES

Avatar DropKickKrouwels
vr 20 jul 2012 11:50

DropKickKrou.. Wie?...

 0
Avatar tobyhazenberg
vr 20 jul 2012 12:13

tobyhazenberg Dus...

 -3
geen avatar
vr 20 jul 2012 12:33

TerrorTed tobyhazenberg schreef:
Dus...


Een vlinder is geen mus ;)

Maar ehm eeuwig bitter persoon, wat is er hier nu weer mis aan? Had je weer liever een David Guetta gezien? Dit is gewoon wat er 's nachts in de Bravo staat en als je dit niet leuk vind ga je toch lekker naar een andere tent/festival toe ;)

 0
Avatar Maynard-J
vr 20 jul 2012 13:03

Maynard-J De meeste namen ken ik ook niet, maar ik word wel heel blij van Rudimental en zijn zomerhit. Chromatics werd hier al een paar keer genoemd als "stuur maar door vanuit Pukkelpop" en zal dus ook het checken waard zijn. De rest... met een ontdekkingsreis door het Lowlands-nachtprogramma is niks mis, toch?

 0
Avatar tobyhazenberg
vr 20 jul 2012 13:37

tobyhazenberg Onee, nogmaals grote namen, kleine namen, dikke namen, dunne namen. Het interreseert mij niet. Als er maar meer variatie in de programmering zou komen, als je welgeteld met 1,5 metalband aankomt kakken... Dan is dat belabberd! En zo zijn er nog wel meer genres onderbelicht!

 -3
Avatar bassmaker
vr 20 jul 2012 13:47

bassmaker tegenvaller. nog steeds (bijna)niks boeiends op lowlands.

 -2
Avatar DropKickKrouwels
vr 20 jul 2012 14:10

DropKickKrou.. Heel erg mee eens tobyhazenberg! Namen zijn namen en headlinelikkers moet niet naar Lowlands... maar geef alsjeblieft iets meer up-tempo! Trage bende tot nu toe

 -2
Avatar Ace2000
vr 20 jul 2012 14:39

Ace2000 Dit is toch geen salppe hap? :P
http://www.youtube.com/watch?v=FKJr2US8Sns

Helaas geen Beach House, Kvelertak of Baroness, dat is echt een gemiste kans. Maar ik heb qua gitaargweld en kwaliteit echt niets te klagen dit jaar. Cloud Nothings kan een revelatie worden en zo zitten er nog wat onbekende pareltjes in de line up dit jaar.

 1
geen avatar
vr 20 jul 2012 14:51

TerrorTed tobyhazenberg schreef:
Onee, nogmaals grote namen, kleine namen, dikke namen, dunne namen. Het interreseert mij niet. Als er maar meer variatie in de programmering zou komen, als je welgeteld met 1,5 metalband aankomt kakken... Dan is dat belabberd! En zo zijn er nog wel meer genres onderbelicht!


Zolang ik al op festivalinfo kom heb ik jou nog nooit, maar dan ook nog nooit positief over lowlands of welk nederlands festival gehoord. Als je zo een metal fan bent, ga dan naar een metal festival en niet naar lowlands, want daar ben je dan nu wel zo'n 5 a 10 jaar te laat voor.

Overigens is het in mijn ogen gevarieerd genoeg, ik kan tenslotte toch niet overal tegelijk zijn en ik heb ook geen zin om van tent naar tent te racen, gewoon lekker chillen met wat voor een muziek dan ook, als het maar lekker klinkt.

 1
Avatar pijnacker
vr 20 jul 2012 16:02

pijnacker Toby kopieërt zijn bijdrages. Kan hij ze ieder jaar weer gebruiken. Bereid je vast maar voor: Volgend jaar wéér weinig variatie op Lowlands.......volgens Toby.

 0
Avatar Ace2000
vr 20 jul 2012 17:20

Ace2000 En dit jaar Cloud Nothings missen en in 2022 klagen dat ze niet headlinen.... ;)

 0
Avatar tobyhazenberg
vr 20 jul 2012 17:49

tobyhazenberg Ben absoluut GEEN metal-head. De genres die ik bezoek op festivals en in zalen zijn devolgende: punk, metal, hardrock, hardcore, ska, reggae, balken/russendisko. Dit jaar naar Graspop geweest voor de hardrock, metal, hardcore en punk. Perfect festival. Ben 8 jaar naar LL geweest, dat doe je niet als je het ruk vindt he! Maar het is helaas veranderd, te makkelijk geprogrammeerd, te weinig variatie inderdaad. Dubstep is populair dus laat ik 10/20% van de programmering dubsteppen... Tja, dan vind ik dat jammer dat er niet meer naar de "oude" garde LL-gangers wordt gekeken en dan ben ik nog niet eens de "oude" garde. LL was voor mij tussen de punkers staan, bandje later tussen de metalheads, bandje later stond ik bij Prodigy, bandje later chillen buiten op een reggaeband. Dit is minder en minder geworden. Trash Talk zal ik wel ff bekijken.

 -2
Avatar tobyhazenberg
vr 20 jul 2012 17:57

tobyhazenberg BTW Nederlands festival wat 9 v/d 10 jaar een prima vulling heeft, let wel op, op de vrijdag vooral, Nirwana Tuinfeest. 5000 man, en daar staan op vrijdag de volgende bands; Hatebreed, Therapy?, Heideroosjes, H2O, The Deaf, Jones. Voor welgeteld 30euro!

 -1
Avatar rayman666
vr 20 jul 2012 20:50

rayman666 en dan nu de echte nieuwe namen.......
ach ja lowlands is lowlands ga me toch wel vermaken maar nog n paar leuke namen (less than jake, ignite en nashville pussy bijvoorbeeld

 0
Avatar faab
za 21 jul 2012 02:32

faab Hoi, ik ben iemand die heel erg uitkijkt naar Lowlands. Kunnen we nu even ophouden met al dat gezeik?

tobyhazenberg schreef:
BTW Nederlands festival wat 9 v/d 10 jaar een prima vulling heeft, let wel op, op de vrijdag vooral, Nirwana Tuinfeest. 5000 man, en daar staan op vrijdag de volgende bands; Hatebreed, Therapy?, Heideroosjes, H2O, The Deaf, Jones. Voor welgeteld 30euro!

 0
geen avatar
za 21 jul 2012 08:23

bobdeblob Zal ik maar iets positiefs plaatsen dan :)

Erg mooie namen voor mensen die van elektronische muziek houden, allemaal ook relevant in plaats van dat Justice/Prodigy/Chemical Brothers/Deadmau5 wat volgens mij meer niet elektronische muziekliefhebbers aanspreken die een uitstapje willen maken ipv de echte liefhebber. Die namen lijken me ook wel tof om te zien, daar niet van, maar zijn gewoon meer voor de grote naam en enthousiasme van de mensen door hun grote naam in grote aantallen komen ipv echt hun muziek. Addison Groove, Blawan, Joy Orbison, Julio Bashmore zijn allemaal mooie namen die hoog aangeschreven staan in de elektronische wereld.

 0
Avatar Tomrayder
za 21 jul 2012 14:53

Tomrayder Chromatics!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hoopte het al na de bekendmaking voor Pukkelpop maar nu komen ze naar LL.

Alleen al Chromatics en modeselektor maken LL 2012 voor mij een super festival.

 0
Avatar Ace2000
zo 22 jul 2012 11:25

Ace2000 @Toby
Je hebt ook best wel een punt, de die diversiteit van genres en publiek was uniek op Lowlands. Je krijgt nu meer een scheiding tussen dagpubliek (gitaar) en nachtpubliek (elektronisch) en dat is wel jammer.

Daarbij, de genres die jij leuk vindt zijn gewoon even niet populair, en om eerlijk te zijn ook weinig vernieuwend. En daar is LL toch naar op zoek in de programering.(Al blijft het jammer dat ze blijkbaar geen feeling meer hebben wat ze uit de metal hoek boven komt drijven, moeten ze maar 's bij de Fortarock-boekers afkijken die dit wel perfect aanvoelen).

Dus kun je 2 dingen doen, of erover blijven kniezen wat er niet staat, of de knop omzetten en pakweg 15 namen uit de pakwef 150 er uit te pikken die je leuk lijken. En dan heb je volgens mij gewoon drie dagen geweldige muziek (en anders hoef je ook echt niet te vervelen).

Ik heb zelf minder met elektronische muziek maar probeer altijd een avondje Bravo te gaan kijken (ook visueel erg boeiend waren (oa The Knife, Amon Tobin)
Indie Folk zegt me ook niet zoveel, maar een M&S in het zonnetje is relaxed en Fleet Foxes was (ongeacht genre) gewoon een schiterend optreden. Other Lives een andere ontdekkking. Mijn portie metal krijg ik het hele jaar wel door, dus even lekker bij andere genres buurten.

Dus jammer als er genres ontbreken, maar kwalitatief is het een prima, spannende, diverse line up. En na dit jaar heeft iedereen mischien weer genoeg van de indie-folky bands en dubstep en krijgen we nog meer '70s geinspireerde rock,'neo grunge" en mixes van gitaar/electronica.
(die trend terug naar meer gitaar zie nu al een beetje in de programering).

 0
Avatar Paddo
zo 22 jul 2012 23:45

Paddo Geweldige discussies altijd als er Lowlands namen vrij komen. Conclusie in mijn ogen:

Jij hebt een kaartje voor Lowlands zonder dat de line-up bekend is, dan ga je dus niet voor de namen naar Lowlands, dus houd je mooi je negatieve reacties voor je als er namen bekend worden gemaakt en wees je maar extra blij met de 1 a 2 fatsoenlijke namen die er wel voor je bij zitten.

 0
Avatar SnarfLiono
ma 23 jul 2012 06:37

SnarfLiono 2 bands dus dan voor 180? Euro!?!?!? Muhahaha!!!!

 0
Avatar Broodrommel
ma 23 jul 2012 10:55

Broodrommel Lekker met zn alle huilen! En vooral bang zijn. En huilen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.